00:10   BAKAN YERLIKAYA, MERSIN’DE TRAFIKTEKI DARP OLAYıNıN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTı, YENI YARGı PAKETIYLE GELEN CEZALARı DUYURDU   00:09   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   00:08   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   00:07   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   00:06   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   00:05   ERDEMLI’DE YARGı MENSUPLARıNıN LOJMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 30 DAIRE IÇIN IMZALAR ATıLDı   00:04   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   00:03   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   00:02   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   23:55   YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BİNASINA “BEBEK DOSTU BİNA” ONAYI  
 
   
 
 

46 yıl sonra Bozyazı’da buluştular


Bolu Komando Tugayında vatani görevlerini yaparken, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katılarak çeşitli cephelerde savaşıp gazilik unvanı alan 19 gazi, 46 yıl sonra Mersin’in Bozyazı ilçesinde bir araya geldi.

 

Tarih : 21 Şubat 2020 Cuma 12:37

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bozyazı Temsilcisi Ali Şen’in daveti üzerine Mut’tan gelen gaziler, silah arkadaşları ile temsilcilik binasında bir araya gelerek hasret giderip, eski günleri andılar. Duygusal anların yaşandığı buluşmada gaziler, Bolu Komando Tugayındaki günleri ile Kıbrıs Barış Harekatı sırasında cephede savaşırken yaşadıkları anıları anlatıp duygusallaşırken, yıllar sonra topluca bir araya gelmenin de mutluluğunu yaşadılar.

“ARKADAŞLARIMIZLA BAĞIMIZI HİÇBİR ZAMAN KESMEDİK”            

Silah arkadaşlarıyla yıllar sonra yeniden bir araya gelmekten onur duyduğunu söyleyen Ali Şen, ''1974 yılında Kıbrıs'ın barışı ve bağımsızlığı için omuz omuza mücadele ettiğimiz gazi arkadaşlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Arkadaşlarımızla bağımızı hiçbir zaman kesmedik. Zaman zaman bire bir görüşüyorduk. Ancak ilk defa toplu olarak bir araya geldik. Bizlerin bir araya gelmesine katkı sunan Kaymakamımız Arif Yalçın’a ve Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker’e teşekkür ederim” dedi.

“UNUTULMASI MÜMKÜN OLMAYAN ANILARIMIZI TAZELEDİK”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mut Temsilcisi Halil Söylemez ise aradan geçen uzun yıllara rağmen Kıbrıs anılarının asla unutulmadığını vurguladı. Söylemez, ''Güzel bir gün geçirdik. Arkadaşlarımızı sağlıklı görmenin mutluluğunu yaşadık. Unutulması mümkün olmayan anılarımızı tazeledik. Arkadaşlarımızla bir araya gelmemize katkı sunan herkese teşekkür ederim. Bundan böyle sık sık bir araya gelmeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı. Gaziler, dernekteki buluşmanın ardından topluca Bozyazı Kaymakamlığı tarafından öğretmenevinde onurlarına verilen yemeğe katıldılar. Yemekte gazileri Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Baturay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Güngör ve İlçe Jandarma Komutan Vekili Abdullah Çelebi yalnız bırakmadı. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA