Tarsus Belediyesi tarafından Ramazan Buluşmaları kapsamında düzenlenen birinci hafta programları, Atatürk Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ramazan akşamları müzikle, sanatla ve geleneksel değerlerle anlam kazandı.
Türk Sanat Musikisi Orkestrası, Tasavvuf Musikisi Grubu ve fasıl dinletileriyle gönüllere dokunan programlarda semazen gösterisi manevi atmosferi güçlendirdi. Çocuklar için sahnelenen sihirbaz ilizyonist gösterisi ise neşeli anlara sahne oldu.
Çocuklara yönelik geleneksel oyunlar, yüz boyama, ebru ve resim atölyeleriyle akşamlar sadece izlenen değil, birlikte üretilen bir buluşmaya dönüştü. Gösterileri takip eden miniklere mısır ikram edilirken, kurulan ikram çeşmelerinde Ramazan şerbeti vatandaşlara sunuldu. Aileler çocuklarıyla birlikte vakit geçirirken, birçok vatandaş bu buluşmaların Ramazan’ın ruhunu güçlendirdiğini dile getirdi.
Yoğun katılımla gerçekleşen programlarda farklı kuşakların aynı ortamda bir araya gelmesi dikkat çekti. Ramazan’ın manevi iklimi kültür ve sanat aracılığıyla hissedilirken, akşam boyunca oluşan tablo kentte ortak bir paylaşım atmosferi oluşturdu.
Ramazan Buluşmaları, belirlenen program çerçevesinde önümüzdeki günlerde de Tarsuslularla buluşmayı sürdürecek. (Haber Merkezi)