12:23   MÜSİAD MERSIN, SEVGI EVLERINDEKI ÇOCUKLARLA “SEVGI İFTARı”NDA BULUŞTU   12:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘ENGELSIZ GÖKYÜZÜ’ DENEYIMI   12:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJELERIYLE YEREL ÜRÜNLERE DEĞER KATıYOR   12:12   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, AYDıNCıKLı YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASıNDA BULUŞTU   12:10   TOROSLAR BELEDIYESINDEN OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ   12:07   KıRATLı: “MERSIN’E BIR HIZMETINIZ YOK! YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:05   KENTIN RITMI MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ENSTRÜMAN KURSLARıNDA ATıYOR   12:03   BÜYÜKŞEHIR ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESI ILE KıRSAL KALKıNMAYA DESTEK OLUYOR   22:57   YENIŞEHIR’IN HAFıZASı BU KEZ ‘ECZACıLıK’ IÇIN TAZELENDI   22:56   YENIŞEHIR’IN EĞITIM DEVRIMI ÖDÜLLE TAÇLANDı  
 
   
 
 

Büyükşehir ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile kırsal kalkınmaya destek oluyor


 

Tarih : 25 Şubat 2026 Çarşamba 12:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi; kırsal kalkınmanın artması adına Türkiye’ye örnek olan çalışmalarından birisi olan ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi ile aile ekonomilerine destek olmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen ve her yıl 60 yeni yetiştiriciye 24 dişi, 1 erkek olmak üzere toplam 25 küçükbaş hayvan verilen proje kapsamında, üreticilere yem ve bir yıllık aşı hizmetleri desteği de sağlanıyor.

 

7 yıllık süreçte 360 yetiştiriciye 9 bin küçükbaş hayvan teslim edildi

Kırsalda yaşayan düşük gelirli ailelere istihdam olanağı sunan ve bölge genelinde küçükbaş hayvan varlığını artırmayı hedefleyen çalışma dahilinde, 7 yıllık süreçte 360 yetiştiriciye 9 bin küçükbaş hayvan ve 1440 ton yem dağıtımı gerçekleştirildi. Sürdürülebilir olması ile dikkat çeken projeden faydalanan yetiştiricilere hayvanlar; 5 yıl içinde gerçekleşen doğumlarla toplam 25 hayvanı yeni yetiştiricilere ulaştırmaları için teslim ediliyor.

Proje kapsamında bugüne kadar Anamur’da 16, Aydıncık’ta 5, Akdeniz’de 23, Bozyazı’da 8, Çamlıyayla’da 14, Erdemli’de 44, Gülnar’da 29, Mezitli’de 10, Mut’ta 30, Silifke’de 45, Yenişehir’de 4, Tarsus’ta 88 ve Toroslar’da 44 mahallede bulunan yetiştiriciye hayvan teslimatları yapıldı.

 

Yeni: “Büyükşehir’in bu projesinden yararlandığım için çok mutluyum”

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinden faydalanan yetiştiricilerden önemli bir bölümünü kadınlar oluşturuyor. Bu kadınlardan birisi de Tarsus’a bağlı Küçükkösebalcı Mahallesi’nde ikamet eden Seda Yeni. Gerçekleşen doğumlarla genişleyen sürüsüne özenle bakan Yeni, Büyükşehir’in bu projesinden faydalanmanın mutluluğunu yaşıyor. Yeni, “Projeye başvurduk ve kabul edildik. Hiç beklemiyordum, ama çıktığı için çok sevindim. Teslim edilen hayvanların birçoğu hamileydi. 7 tane kuzumuz oldu. Onları sağlıklı bir şekilde besliyor ve büyütüyoruz” diye konuştu.

Tarımsal üretim yaptıklarını, ancak zarar ettiklerini dile getiren Yeni, “Bizim için hayvansal üretim büyük bir şey. İnşallah hayvancılıktan para kazanırız diye düşündük. Böyle bir şeyin de bize çıkması çok iyi oldu. Bu projeyi hayata geçiren Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ahu Arıkan: “Projemiz sürdürülebilir bir hayvancılık projesidir”

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Ahu Arıkan, “Projemiz 2020 yılından bu yana devam eden, sürdürülebilir bir hayvancılık projesidir. Projemiz ile vatandaşlarımıza küçükbaş hayvan, yem ve aşı desteği sağlıyoruz.  Her yıl 60 yetiştiricimize 25 küçükbaş hayvan ve 4 ton da yem veriyoruz. Yetiştiricilerimizi kırsalda ikamet eden, maddi geliri düşük olup, sürüsünü büyütmek isteyen 25 - 45 yaş aralığındaki kişilerden seçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar toplam 360 yetiştiriciye 9 bin baş hayvan ve 1440 ton yem desteği sağladıklarını kaydeden Arıkan, “2022 yılında 556, 2023 yılında 1180 ve 2024 ile 2025 yıllarında 1500 küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizden alınıp, yeni yetiştiricilere teslim edildi. Böylece proje döngüsü başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bu sayede son 2 yıldır belediye bütçesinden damızlık hayvan ücreti ödenmemektedir ve sürdürülebilirlik sağlanmıştır” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA