Başkan Yıldız, “Toroslar’da şeffaf ve halkçı belediyeciliği esas alıyoruz”


 

Tarih : 13 Şubat 2026 Cuma 23:17

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyecilik anlayışlarının merkezinde şeffaflık, halkçılık ve vatandaş memnuniyetinin yer aldığını vurguladı.

İlçe merkezinden kırsal mahallelere kadar üstyapı, çevre düzenlemesi ve ulaşım başta olmak üzere temel hizmetlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü belirten Yıldız, “Daha modern ve yaşanabilir bir Toroslar için ortak akılla hareket ediyor, belediyeciliği masa başında değil, halkla iç içe yapıyoruz. Yurttaşlarımızla sürekli bir araya gelerek taleplerini dinliyor, ilçemizin potansiyelini birlikte öne çıkarıyoruz.” dedi.

 

KÖYLERDE İHTİYACA GÖRE SOSYAL ALANLAR OLUŞTURULUYOR

Yıldız, kırsal mahallelerde belediyeye ait yapıların tek tek incelendiğini belirterek, her köyün ihtiyacına göre halk evi, taziye evi, okuma salonu ve köy kahvesi gibi sosyal alanların planlandığını ve bu kapsamda mevcut yapıların bakım ve onarımlarının yapılacağını söyledi.

 

DSİ’YE ÇAĞRI: “İNSANLARIN CANI YANMADAN ÖNLEM ALIN”

Yakın zamanda yaşanan sel felaketinin ardından Devlet Su İşleri’ne (DSİ) de çağrıda bulunan Başkan Yıldız, dere yatakları ve menfezlerin temizlenmemesinin tarım alanlarına ve yerleşim yerlerine zarar verdiğini ifade ederek, bu sorunların yaşanmadan önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Yıldız, kentte yaşanan son sel felaketinin temel nedeninin ise Karayolları’nın kamulaştırma çalışmalarını tamamlamaması, DSİ tarafından ise yıllardır şehir içi ve kırsaldaki derelerde gerekli temizlik ve bakım çalışmalarının düzenli olarak yapılmaması olduğunu kaydetti.

Derelerdeki kamış ve kargıların temizlenmemesi sonucu, kuvvetli yağış ve kar erimesiyle birlikte suların önüne çıkan her şeyi sürükleyerek vatandaşların evlerine dolduğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, “Yağmur yağıp yağmamasına, kış olup olmamasına bakılmaksızın DSİ’nin bu dereleri belirli aralıklarla temizlemesi gerekiyor.” dedi.

 

“TOROSLAR’IN POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK”

Toroslar’ın güçlü bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Yıldız, doğru ve yerinde kullanılan kaynaklarla ilçedeki sorunların kısa sürede çözülebileceğini belirterek, “Samimi olunduğu sürece Toroslar’ın çözülemeyecek bir sorunu yok.” dedi.

Başkan Yıldız, “Seçim öncesinde de hep söyledim. Toroslar, güçlü ve potansiyeli yüksek bir ilçe. Eğer burada dürüst bir şekilde bir şey yapmak isterseniz çok kısa bir zaman dilimi içerisinde Toroslar'da yaşanan sorunların önemli bir kısmını  çözme imkanına sahipsiniz. Yeter ki gerçekten samimi olun, gerçekten sorun çözmek, iş yapmak niyetinde olun. Yeter ki bu kaynakları yerinde ve doğru işlerde kullanalım. Biz, bir zaman dilimi içerisinde bu sorunların tamamını çözebilir durumdayız. Ekiplerimiz, geçtiğimiz yıl acil olan yerlerde çalışmalarını gerçekleştirdi. Nisan ayı itibariyle yeniden ekiplerimiz, kırsal mahallelerimizde ihtiyaç olan hizmetleri yapmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA