12:23   MÜSİAD MERSIN, SEVGI EVLERINDEKI ÇOCUKLARLA “SEVGI İFTARı”NDA BULUŞTU   12:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘ENGELSIZ GÖKYÜZÜ’ DENEYIMI   12:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJELERIYLE YEREL ÜRÜNLERE DEĞER KATıYOR   12:12   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, AYDıNCıKLı YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASıNDA BULUŞTU   12:10   TOROSLAR BELEDIYESINDEN OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ   12:07   KıRATLı: “MERSIN’E BIR HIZMETINIZ YOK! YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:05   KENTIN RITMI MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ENSTRÜMAN KURSLARıNDA ATıYOR   12:03   BÜYÜKŞEHIR ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESI ILE KıRSAL KALKıNMAYA DESTEK OLUYOR   22:57   YENIŞEHIR’IN HAFıZASı BU KEZ ‘ECZACıLıK’ IÇIN TAZELENDI   22:56   YENIŞEHIR’IN EĞITIM DEVRIMI ÖDÜLLE TAÇLANDı  
 
   
 
 

HÜSEYİN KIŞ’TAN HURDA TEŞVİK YASASI ÇAĞRISI


 

Tarih : 10 Ocak 2026 Cumartesi 21:18

Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Derya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, içinde bulunduğumuz çağın yalnızca teknolojik değil, aynı zamanda çevresel bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğini vurguladı.

Kış, elektrikli otomobillerin artık bir tercih olmaktan çıkıp geleceğin zorunlu ulaşım modeli haline geldiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Elektrikli araç kullanım oranları her geçen yıl hızla artmaktadır. İlk yıllarda yüzde 5 seviyelerinde olan bu oran, geçtiğimiz yıl yüzde 15’e ulaşmış, 2025 yılında ise yaklaşık yüzde 30 seviyesine erişmiştir. Yeni dönemde beklentimiz, bu oranın yüzde 50’lere ulaşmasıdır.”

Bu artışın yalnızca teknolojik bir ilerleme olmadığını, aynı zamanda iklim kriziyle mücadelede kritik bir adım olduğunu ifade eden Hüseyin Kış, içten yanmalı motorlu araçların karbon salımı yoluyla doğaya, tarım alanlarına ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini hatırlattı. Ekosistemin hızla değişmesiyle gıda güvenliği ve kaynakların sürdürülebilirliğinin riske girdiğini, kıtlık tehlikesinin büyüdüğünü vurguladı.

HÜSEYİN KIŞ: HURDA TEŞVİKİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ

Hüseyin Kış, elektrikli araçlara geçişi hızlandıracak yapısal adımların büyük önem taşıdığını belirterek, hurda yasasının acilen yürürlüğe konulması gerektiğini ifade etti.

“Trafikte ciddi güvenlik sorunlarına yol açan, çevre kirliliğini artıran ve ekonomik ömrünü tamamlamış araçların sistemden çekilmesi artık bir zorunluluktur” diyen Kış, “Hurda değeri taşıyan araçlar için takas desteğinin sağlanması ve ÖTV muafiyetiyle yeni nesil, çevreci araçlara geçişin teşvik edilmesi, hem çevresel hem de ekonomik açıdan ülkemiz için büyük bir kazanım olacaktır” şeklinde konuştu.

Derya Grup olarak sürdürülebilirlik anlayışını iş yapış biçimlerinin merkezine koyduklarını kaydeden Hüseyin Kış, doğaya, tarıma ve insan sağlığına saygılı bir mobilite dönüşümünün savunucusu olmaya devam edeceklerini belirtti. İş insanı Kış, “Gelecek, daha temiz bir dünya ve daha sorumlu bir ulaşım anlayışıyla inşa edilecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA