00:16   ŞAMPİYON TOROSLAR, 1. LİG’E GÜÇLÜ KADROSUYLA HAZIR   00:15   MERSİN İTFAİYESİ 2026 YILININ İLK 6 AYINDA 8 BİN 37 VAKAYA MÜDAHALE ETTİ   00:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ İLE MÜCADELE EDİYOR   18:09   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ   18:07   MESKİ’DEN SİLİFKE’NİN 22 MAHALLESİNE KESİNTİSİZ İÇME SUYU   18:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİKLERİ DALAKDERESİ’NDE BAŞLADI   17:47   TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SANAYİ KURULUŞLARI ARASINDA 469,2 MİLYAR TL’LİK MERSİN İMZASI    00:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI FINDIKPINARI FUTBOL TURNUVASI’NDA FUTBOL HEYECANI BAŞLADI   00:07   50 YILLIK YOL SORUNU MERSİN BÜYÜKŞEHİRLE ÇÖZÜLDÜ   00:05   ‘EVİMİZ ATÖLYE PROJESİ’ KADINLARA YENİ ÜRETİM ALANLARI SUNMAYA DEVAM EDİYOR  
 
   
 
 

Tarsus’ta yeşil çatı dönemi başlıyor


 

Tarih : 30 Aralık 2025 Salı 21:27

Tarsus Belediyesinin, Avrupa Birliği İklim Değişikliği Hibe Programı (CCGP) kapsamında hazırladığı CCGP-078 Green Roof Tarsus (Yeşil Çatı Tarsus) Projesi için hibe sözleşmesi imzalandı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülecek projenin sözleşmesi; Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile Proje Uygulama Daire Başkanı Doç. Dr. İsmail Raci Bayer tarafından imza altına alındı.
İklim değişikliğinin kentsel alanlardaki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen proje kapsamında, Tarsus’ta uygulanmak üzere Yeşil Çatı Yönetmeliği hazırlanacak. Ayrıca belediyeye ait 5 sosyal tesiste pilot yeşil çatı uygulamaları hayata geçirilecek.
Proje ile birlikte kentsel alanlarda yeşil altyapının güçlendirilmesi, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve iklim krizine karşı daha dirençli bir kent yapısının oluşturulması amaçlanıyor.

"Tarsus'u iklim krizine karşı daha dirençli hale getireceğiz"
Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Yeşil Çatı Tarsus Projesinin yalnızca teknik bir uygulama olmadığını belirterek, "İklim değişikliği artık geleceğin değil, bugünün meselesidir. Biz de Tarsus Belediyesi olarak kentimizi bu gerçekliğe uygun şekilde hazırlamak zorundayız. Avrupa Birliği destekli Yeşil Çatı Tarsus Projesi ile hem mevzuat altyapısını oluşturuyor hem de somut uygulamalarla bu süreci başlatıyoruz. Yeşil çatı uygulamalarıyla Tarsus’u iklim krizine karşı daha dirençli ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi. (İHA)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA