01:08   MERSIN OSB’DE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK VE YEŞIL DÖNÜŞÜM MASAYA YATıRıLDı   01:06   TARSUS’UN YENI BULUŞMA NOKTASı KLEOPATRA MEYDANı AÇıLDı   01:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, BIR BABANıN OMUZLARıNDAKI YÜKÜ HAFIFLETTI   01:02   MESKİ, ÇÖPLÜ VE YARAMıŞ MAHALLELERINDE IÇME SUYU SORUNUNA SON VERDI   00:33   2000 RAKıMDA YAŞAYAN YÖRÜKLERE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   00:29   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   00:27   TARSUS BELEDIYESI HAZIRAN AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   00:25   TOROSLAR’DA SPORLA DOLU BIR YAZ BAŞLıYOR   00:22   YENIŞEHIR ORTAK AKıLLA YÖNETILIYOR   00:21   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN MASALSı BIR SEZON FINALI  
 
   
 
 

Mersin’de çilekte kış hasadı: Bahçede kilogramı 130 TL


 

Tarih : 16 Aralık 2025 Salı 19:49

Mersin'in Anamur ilçesinde önemli çilek üreticileri kış mevsiminde de hasat yaparken fiyatının bahçede 130 TL olduğu belirtildi.

Türkiye'nin önemli üretim merkezlerinden Mersin'in Anamur ilçesinde kış mevsiminde de ılıman geçen iklim şartları nedeniyle çilek üretimi sürüyor. Muz üretiminin ilk sırada yer aldığı ilçenin birçok noktasında üreticiler çilek de yetiştiriyor. İlçeye bağlı Güleç Mahallesi'nde çilek üretimi de yöre sakinlerinin önemli bir geçim kaynağı haline geldi. Kış mevsiminde bahçelerde özel olarak hazırlanan örtülü alanlarda çıkan fidelerin daha sonra üzerleri açılıyor. Kış mevsiminde olunmasına rağmen bölgede açıkta çilek hasadı yapılmaya devam ediyor.

"Bir dönüm maliyeti 150 bin TL"
10 dönümlük bahçesinde üretim yapan Rasim Uktar, ancak karşılığını zor aldıklarına dikkat çekti. Anamur çileğinin doğal ve aromasıyla çok güzel olduğuna değinen Uktar, üreticisi için de geleceğinin iyi olmasını istedi.
Çileğin maliyetine de dikkat çeken Uktar,"Çileğin bir fidesi 15 TL. Bir dönüm çileğin ekimi, dikimi ve damlama sistemiyle birlikte maliyeti yaklaşık 150 bin lira. Şu anda çileklerimiz de 130 liraya alıcı buluyor" dedi.
Türkiye'deki 650 bin ton çileğin yaklaşık 260 bin tonu Mersin genelinde üretiliyor. Şu anda bahçede 100 ile 130 lira arasında alıcı bulan çileğin pazar ve marketlerde ise 250 ile 300 TL arasında satılması dikkat çekiyor. (İHA)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA