12:16   HAYIRSEVER İŞ İNSANI HAKAN ALACA’DAN MERSİN’E SAĞLIK YATIRIMI   11:56   KıRATLı: "ŞEHITLERIMIZIN EMANETINE SAHIP ÇıKACAK, KARDEŞLIĞIMIZI GÜÇLENDIRECEĞIZ"   18:50   MSK SEZONU AÇTI   18:48   YENIŞEHIR’DE ATıL OKULLAR VE METRUK YAPıLAR YıKıLıYOR   18:47   BARO BAŞKANI ÖZDEMİR’DEN, YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÖZYİĞİT’E ZİYARET   18:45   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI, GÜNDOĞDU MAHALLESI’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU   18:44   AKDENIZ’DE 200 KILO BOZULMUŞ MIDYE DOLMASı ELE GEÇIRILDI   18:42   TOROSLAR’A BİR TESİS DAHA KAZANDIRILIYOR   18:40   AKDENIZ’DE YEŞIL ALAN İŞGALINE GEÇIT YOK   18:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, BM’DE TANITILAN TÜRKİYE’NİN İLK GÖNÜLLÜ ULUSALTI DEĞERLENDİRME RAPORU’NDA İLK SIRADA YER ALDI  
 
   
 
 

Silifke’den Türkiye’ye ilham!


Görme engeline rağmen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 10 bine giren Nazalin Selvi, İletişim Fakültesi’nde uyum programıyla üniversite hayatına başladı.

 

Tarih : 20 Eylül 2025 Cumartesi 17:07

Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan ve görme engeline rağmen YKS ilk 10 bin öğrenci arasına girerek Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne yerleşen Nazalin Selvi, uyum programıyla üniversite hayatına başladı. İletişim Fakültesinin de bulunduğu Cebeci Yerleşkesindeki yurduna yerleşen Selvi, annesi ve fakülte uyum koordinatörü eşliğinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a ziyarette bulundu.

"ANKARA’DA OKUMAK HAYALİMDİ"

Ziyarette duygularını paylaşan Nazalin Selvi, "Çok mutluyum. Ankara’yı seviyorum. Ankara’da okumak hayalimdi. Ankara Üniversitesinde olduğum için de ayrı bir mutluyum" dedi. Uyum programına katıldığını belirten Selvi, "Yurduma ve fakülteme alışmaya çalışıyorum. Kampüsü öğreniyorum" diye konuştu. Rektör Ünüvar da Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde 4 program bulunduğunu, bunlardan 3’ünün tam akredite olduğunu ve yeni kurulan Yeni Medya ve İletişim programının Türkiye’de en yüksek puanla öğrenci kabul ettiğini belirtti. Ünüvar, "İnşallah çok mutlu olacaksın. Biz de seninle kendi evladımız gibi ilgileneceğiz. Tüm öğrencilerimiz gibi sen de bizim için çok kıymetlisin" ifadelerini kullandı. Nazalin’in azmi ve başarısının engelleri aşmada önemli bir rol model olduğunu vurgulayan Ünüvar, Engelsiz Ankara Üniversitesi Koordinatörlüğü ve Engelsiz Öğrenci Biriminin sunduğu imkanlarla Nazalin gibi öğrencilerin eğitim hayatlarının en iyi şekilde desteklendiğini belirtti. Nazalin’in annesi Emine Selvi ise "Kızımızın geleceği için buralara geldik. Kızımızı sizlere emanet ediyoruz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA