HÜDA PAR’lı Dinç’ten elektrik faturalarına tepki!


HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte özellikle sıcak iklim bölgelerinde yaşayan vatandaşların yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek, dar gelirli ailelerin bu durumdan en fazla etkilenen kesim olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 15 Ağustos 2025 Cuma 14:33

Adem GÜNEŞ

Seçim bölgesi Mersin’i örnek gösteren Dinç, “Elektrik faturaları vatandaşlarımız için büyük bir yük haline gelmiştir. Özellikle Mersin başta olmak üzere, hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği illerde vatandaşlarımız mecburen klima kullanmak zorunda kalıyor. Bu durum, zaten yüksek olan enerji fiyatlarıyla birleşince, birçok haneye 5 bin, 8 bin, 12 bin TL ve hatta daha da yüksek tutarlarda faturalar gelmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı. Dinç, bu faturaların özellikle dar gelirli vatandaşlar için ciddi bir ekonomik yük oluşturduğuna dikkat çekerek, “Enerji fiyatlarındaki bu artış, vatandaşlarımızın günlük yaşamını doğrudan etkilemektedir. Asgari ücretle geçinmeye çalışan aileler, faturaları ödeyebilmek için temel ihtiyaçlarından kısmak zorunda kalıyor. Bu kabul edilemez bir tablo” dedi. Enerji maliyetlerindeki artışa karşı acil adımlar atılması gerektiğini söyleyen Dinç, sıcak iklim bölgelerinde yaşayan vatandaşlara yönelik özel destek mekanizmalarının hayata geçirilmesi çağrısında bulundu. “Devlet, vatandaşını bu yükün altında ezmemeli” diyen Dinç, enerji destek paketlerinin genişletilmesi ve faturalarda gelir durumuna göre kademeli bir sistemin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA