“Hayatı savunmak için başkaldırıyoruz!”


TBMM’de görev yapan Saliha Akkaş’ın öldürülmesi üzerinden kadın ölümlerine tepki gösteren CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, kadın cinayetlerinin politik olduğunu iddia ederek, “TBMM, kendi çatısı altında görev yapan bir kamu çalışanını dahi koruyamıyorsa; kimi koruyacak? Hangi kadının yaşam hakkını savunacak? Buradan iktidara sesleniyoruz; buna da mı sessiz kalacaksınız? TBMM çatısı altında çalışan bir kadının öldürülmesini de mi görmezden geleceksiniz? Saliha için sessiz kalmayacağız. Bir kadının daha adı bir cinayet dosyasına yazılmasın diye susmayacağız. Bu sessizliğe razı değiliz, bu düzeni kabul etmiyoruz. Hayatı savunmak için başkaldırıyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2025 Perşembe 15:42

Necdet TAŞ

Ankara’da boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından 37 yerinden bıçaklanan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) personeli Saliha Akkaş, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kadın cinayetleri bir kez daha Türkiye'nin yüreğini dağlarken, olayın Meclis çalışanı bir kadın üzerinden yaşanması büyük yankı uyandırdı. CHP Mersin İl Kadın Kolları, art arda yaşanan kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve adalet talebini duyurmak amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

“KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT DEĞİL, POLİTİKTİR!”

Kadın cinayetlerinin münferit değil, politik olduğunu öne süren CHP Mersin Kadın Kolları İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, “Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl/İlçe Kadın Kolları olarak, görmezden gelinen, göz göre göre yaşanan tüm kadın cinayetlerine karşı sesimizi yükseltmek için toplandık. Hayatlarına, tüm kadınların hayatlarına sahip çıkmak isteyen kadınlar olarak buradayız. Kadınlar öldürülürken susanlara, kadın cinayetlerini yok sayanlara karşı meydanlardayız! Sokaklardayız. Dün, bu ülkenin yasalarının yapıldığı yerde, TBMM’de görev yapan bir kadını, Saliha Akkaş’ı kaybettik. Boşanmak istediği erkek tarafından, hakkında koruma kararı olmasına rağmen, vahşice katledildi. Göz göre göre gelen bir cinayetti bu. Dün Saliha’yı, önceki gün Sinem’i, ondan önce Ayşe’yi kaybettik. Mersin’de geçtiğimiz ay sadece 24 saat içerisinde 3 kadın cinayeti gerçekleşti.  Temmuz ayında 31 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 30 kadın ise şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Artık kadınların çığlıklarının, iktidarın sert ve kalın duvarlarına çarpıp geri döndüğü zamanlardayız. O çığlıkları duymayanlar, kadınların yaşam mücadelesini görmezden gelenler, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bilerek, isteyerek büyütenlerdir. Ama biz buradayız. Kadınlar buradayız ve duyuyoruz o çığlıkları. Saliha, aldığı 40’tan fazla bıçak darbesine rağmen hayatta kalmak için saatlerce mücadele etti. Tıpkı çocuğunun gözleri önünde katledilen Meryem Çap gibi, tıpkı hayata tutunmak isterken öldürülen tüm kadınlar gibi… Direniyor kadınlar! Yaşamak için direniyor” dedi.

“BU SESSİZLİĞE RAZI DEĞİLİZ, BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ”

“Biz söylüyoruz: Kadın cinayetleri politiktir. Kadın cinayetleri siyasi tercihlerin, suskunluğun, cezasızlığın ürünüdür ve diyoruz ki kadınları koruyamayanlar, bu halkın vicdanında da, sandığında da hesap verecek! O koltuklardan inecek, o saraylardan çıkacaklar. Hesap soracağız, hesap. Hayatlarımızdan, haklarımızdan vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Boşanmak isteyen kadınlar, hakkında koruma kararı olmasına rağmen korunamayan kadınlar katledilmeye devam ediyor. TBMM, kendi çatısı altında görev yapan bir kamu çalışanını dahi koruyamıyorsa; kimi koruyacak? Hangi kadının yaşam hakkını savunacak? Buradan iktidara sesleniyoruz; buna da mı sessiz kalacaksınız?” diye soran Genç, açıklamasını şöyle sürdürdü: “TBMM çatısı altında çalışan bir kadının öldürülmesini de mi görmezden geleceksiniz? Saliha için sessiz kalmayacağız. Bir kadının daha adı bir cinayet dosyasına yazılmasın diye susmayacağız. 6284 sayılı yasa uygulansın diye mücadele edeceğiz. ’’İstanbul Sözleşmesi yaşatır’’ demeye devam edeceğiz. Ve biz kadınlar, bu karanlık düzeni değiştireceğiz. Kadınlar olmadan kurtuluş yok, tek başına. İktidara ve içinden “kadın” çıkarılan Aile Bakanlığı’nın suskun Bakanına sesleniyoruz; kadınlar bu ülkede devrim yapacak. Özgür kadınların ülkesi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kurulacak. Saliha Akkaş için, yaşam hakkı elinden alınan tüm kadınlar için… Adaletin suskunluğuna, erkek şiddetine, cezasızlığa, görmezden gelinen hayatlara karşı isyanımız var. Bu sessizliğe razı değiliz, bu düzeni kabul etmiyoruz. Hayatı savunmak için başkaldırıyoruz!”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA