11:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI; ‘GENÇ ADIM’ PROJESİ   11:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN GENÇLERE İSTİHDAM İMKANI; ‘GENÇ ADIM’ PROJESİ   11:57   BÜYÜKŞEHİR YEREL LEZZETLERİ KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLERE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:56   TARSUS’TA DERYA ULUĞ COŞKUSU   11:55   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN GÜZELYAYLA’DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ   11:54   ‘KAMPÜS MERSİN’ VE ‘GARAJ MERSİN’ PROJELERİ, ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE YENİ FIRSATLAR SUNUYOR   11:53   TÜRK SANAT MÜZİĞİ’NİN UNUTULMAZ ESERLERİ BÜYÜKŞEHİR İLE YENİDEN YANKILANDI   11:52   MERCAN 100. YIL İKLİM VE ÇEVRE BİLİM MERKEZİ ARTVİN’DE ‘BİLİM VE EĞLENCE ŞENLİĞİ’NE KATILDI   20:40   26.06.2026 TARIHINDE 20 ÇIFT DÜNYAEVINE GIRDI   20:39   VAN TICARET VE SANAYI ODASı HEYETINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET  
 
   
 
 

Tarsus’ta inşa edilen yeni köprü hizmete açıldı


Mersin’in Tarsus ilçesinde trafik akışında sorun oluşturan ve sürekli kazaya neden olan köprü yıkılarak, 15 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edildi. Yaya güvenliği de düşünülerek kaldırım çalışması yapılan yeni köprü hizmete girdi.

 

Tarih : 12 Mayıs 2025 Pazartesi 12:54

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, kritik güzergahlarda trafik akışının hızlanması ve güvenli hale gelmesi adına köprü yapım ve genişletme faaliyetlerini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus'ta Kırklarsırtı Mahallesi muhtarlık binası yanında, DSİ kanalı üzerinde bulunan ve Ömer Nazmi Caddesi ile Veysel Çavuş Caddesi’nin kesişme noktası olan köprüde genişletme çalışması gerçekleştirdi. Önceden dar olduğu için trafik akışında sorun oluşturan ve sürekli kazaya neden olan köprü yıkılarak, 15 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edildi. Yaya güvenliği de düşünülerek kaldırım çalışması yapılan yeni köprü hizmete girdi. Özellikle sabah işe gidiş ve akşam iş çıkışı saatlerinde yoğunluk nedeniyle kazaların yaşandığı bölgede, yeni köprünün yapılması ile trafik akışı güvenli duruma geldi.

"VATANDAŞLARA DAHA EMNİYETLİ BİR KÖPRÜ SUNDUK"

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığında görevli harita mühendisi Fethi Eroğlu, köprünün genişlemesiyle birlikte trafik akışının oldukça hızlandığını belirterek, "Köprünün üstündeki ve kılçıklarındaki tüm asfaltımızı yeniledik. Ayrıca yaya kullanımı için kaldırım, özel birey geçişleri ve korkuluk yaparak, vatandaşlara daha güvenli ve emniyetli bir köprü sunduk" dedi. Kırklarsırtı ve Akşemsettin Mahallesi’nin, Tarsus nüfusunun en yoğun olduğu mahalleler olduğuna dikkat çeken Eroğlu, "Burada özellikle sabah ve iş çıkış saatlerinde trafik çok yoğun oluyor. Genişliği 15 metreye çıkartılan köprümüzde 2 gidiş, 2 geliş ile trafik yoğunluğunu da azalttık" ifadelerini kullandı. Kırklarsırtı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cülük de söz konusu köprünün yaya güvenliği açısından da iyi duruma geldiğini söyledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA