Anneler Günü yoksullukla geçiyor


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Anneler Günü hakkında basın açıklaması yaptı. Ekmen açıklamasında Kursiyer Teğmen ve Askeri Öğrenci Annelerini gündeme getirirken, çocuk yoksulluğuna da değinerek, “TEPAV, UNICEF ve TÜİK verilerine göre ülkemizde büyük ve derin bir yoksulluk yaşanıyor. En az 7 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor; bu sayı, çocuk nüfusunun üçte birine denk geliyor. Bu çocukların en az 2 milyonu ise derin yoksullukla karşı karşıya. Çocuklar yatağa aç giriyor, okula aç gidiyor, derse aç oturuyor ve eve yine aç dönüyor” dedi.

 

Tarih : 10 Mayıs 2025 Cumartesi 15:13

Haber Merkezi

Ekmen, “Bütün annelerimizin elinden öpüyoruz, Anneler Günü’nü kutluyoruz. Ancak unutmamak gerekir ki ülkemizde milyonlarca anne bugünü ne yazık ki çocuklarının açlığıyla, yoksulluğuyla ve dışlanmışlığıyla karşılıyor. Bazı anneler ise cezaevinde ve maruz kaldıkları hukuksuzluklarla mücadele ediyor. Çocukları sadece bir mitinge ya da eyleme katıldığı için tutuklanan üniversite öğrencilerimizin anneleri ile, Yargıtay’ın benzer dosyalarda bozma ve beraat kararları vermesine rağmen dosyaları hâlâ sonuçlanmamış olan Askeri Öğrenci ve Kursiyer Teğmen Anneleri’nin, Anneler Günü’nü nasıl bir ruh haliyle geçirdiğini herkesin vicdanına bırakıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi lanetli bir girişimdir ve arkasında kim varsa hukuk önünde hesap vermelidir. Ancak yanlış kişilere hesap sorulurken, bazılarına hiç hesap sorulmuyor. Bir askerin ya da kursiyerin sadece bir talimatla bir bölgeye sevk edilmiş olmasını darbe suçunun parçası saymak kabul edilemez. Bunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” dedi.

“EN AZ 7 MİLYON ÇOCUK YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYOR”

Çocuk yoksulluğuna dikkat çeken Ekmen, “TEPAV, UNICEF ve TÜİK verilerine göre ülkemizde büyük ve derin bir yoksulluk yaşanıyor. En az 7 milyon çocuk yoksulluk içinde yaşıyor; bu sayı, çocuk nüfusunun üçte birine denk geliyor. Bu çocukların en az 2 milyonu ise derin yoksullukla karşı karşıya. Çocuklar yatağa aç giriyor, okula aç gidiyor, derse aç oturuyor ve eve yine aç dönüyor. TÜİK’in geçtiğimiz ay açıkladığı veriler, bu tabloyu bir kez daha ortaya koydu. Aileler çocuklarına yeni giysi alamıyor, meyve ve sebzeyi düzenli tüketemiyor, et ve tavuk alamıyor. Birçok aile çocuklarına bisiklet ya da kaykay bile alamıyor hatta bazıları evlerini yeterince ısıtamıyor. Anneler Günü vesilesiyle, hükümetin özellikle çocuk yoksulluğu ve annelerin yaşadığı ekonomik zorluklarla ilgili özel bir plan ve program yürütmesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA