18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Mut Zeytinyağı Festivali 27 Eylül’de başlıyor


"Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan" sloganıyla Mersin’in Mut ilçesinde Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin 1.’si bu yıl 27-29 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

 

Tarih : 24 Eylül 2024 Salı 11:31

Festivalle ilgili bilgi veren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, “Bu yıl 1.'sini kutlayacağımız Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivalimiz, 27-29 Eylül tarihleri arasında olacak. İlçemiz gerçekten Akdeniz bölgesinde bir tarım cenneti. Mikro klima özelliğine sahip. Ekonomimizin yüzde 95’ini tarım sektörü karşılamakta. Dolaysıyla tarım sektöründe alın teri döken emek çeken üreticilerimizin kazançlarının son derece kutsal olduğuna yürekten inanıyorum. 'Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan' sloganıyla çıkmış olduğumuz bu yolda festivalimizin bu yıl 1.'sini düzenleyeceğiz” dedi.

MUT, MÜZİĞE DOYACAK

27 Eylül Cuma günü saat 12.00’de Yapıntı Mahallesinde zeytin hasadıyla, Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkında festivalin açılışının yapılacağı bilgisini veren Orhan, “Her yıl olduğu gibi halk oyunlarıyla açılışını yapacağız. Açılıştan sonra protokol konuşmaları olacak” diye konuştu. Festivalde konserlerin de yer alacağını kaydeden Orhan, “İlçe şehir stadımızda konserlerimiz olacak. Festivalde birinci günü akşamı ilçe stadında, İhsan Eş, Mustafa Taş ve Melek Mosso konser verecek. Festivalin ikinci günü gündüz ise zeytinyağı yemek yarışması, zeytin ve Mut yemekleri paneli, Silifke Belediyesi Halkoyunları Topluluğu gösterisi, Çukurbağ Şalvarlı Kadın Korosu konseri düzenlenecek. Akşam bölümünde ise Mut Şehir Stadında, Ali Rıza Yılmaz, Siyam ve Ebru Yaşar konserimiz olacak. Üçüncü günü gündüz ise Trap atışları yarışması, çocuk karnavalı ve dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha önceki festivallerden farklı olarak şehir stadında tamamen çocuklarımıza yönelik bir çocuk şenliği yapılacak. Palyaço gösterisi yapılacak” ifadelerini kullandı. Orhan, festivale herkesi davet etti. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA