Mersin’in hakkını bu kadar kolay yiyemezsiniz!


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu takımları arasında 17 Mayıs 2024 tarihinde oynanan play-off maçında yaşanan kural ihlallerini gündeme getirip maçın iptali için çağrıda bulundu.

 

Tarih : 23 Mayıs 2024 Perşembe 16:02

Haber Merkezi

TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu takımları arasında 17 Mayıs 2024 tarihinde oynanan play-off maçında yaşanan kural ihlallerini gündeme getirip maçın iptali için çağrıda bulunan DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen, maçı izlediğini ve yaşananlara şahit olduğunu belirterek, “O gün yaşananlar tam anlamıyla bir futbol katliamıdır” dedi.  Ekmen, Hakem Ömer Tolga Güldibi’nin daha önce Esenler Erokspor maçında açıkça kulüpleri aleyhine bir tutum aldığını hatırlatarak bazı şeylerin tekrar yaşanacağı önceden belliydi” dedi. Ekmen, 2020-2021 sezonunda Esenler Erokspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu arasında oynanacak olan maç, Hakem Ömer Tolga Güldibi tarafından sahanın kardan temizlenmemesi nedeniyle ertelenmiş ve hakem heyeti valizlerini alıp arabasına binerek stadyumdan ayrıldığını hatırlatarak; bir süre geçtikten sonra, Yeni Mersin İdman Yurdu kafilesi otobüse binip sahadan ayrılacakken, hakemin maça geri döndüğünü ve maçın oynanacağını, stadyumu terk etmesi halinde Yeni Mersin İdman Yurdu’nun hükmen mağlup sayılacağını tebliğ ettiğini ifade etti. Maçın başlaması gereken saatten tam 4 saat 15 dakika sonra, yani saha kardan temizlendikten sonra hakemin maçı başlattığını hatırlatan Ekmen, ev sahibi takım kendi tesislerinde dinlenirken Yeni Mersin İdman Yurdu’nun soğukta ve tahta sıralar üzerinde maç saatini beklediğini ve maçın Esenler Erokspor’un 5-0 üstünlüğü ile tamamlandığını ifade etti. Ekmen, aldığı bu karar ve uygulamasıyla dünya futbol tarihinde olmayan bir skandala imza atan bu hakemin 1. Lige yükselme play-off müsabakası olan 1461 Trabzon FK ile Yeni Mersin İdman Yurdu maçına bilinçli olarak atandığına dikkat çekti.

“HAKEMİN BÖYLE YAPACAĞI BELLİYDİ”

Mersin takımının bu tedirginlikle maç oynanmadan bir gün önce yayınladığı basın açıklaması ile hem sosyal medya hesaplarında hem de yazılı ve görsel medyada hakemle ilgili olası sorunlara dikkat çektiğini belirten Ekmen,  gösterilen bu duyarlılıktan sonra böyle bir pervasızca maç yönetimi beklemediklerini ifade etti. O gün deplasmanda maçı Trabzonlu yöneticiler, antrenörler ve izleyiciler ile içiçe izlediklerini belirten Ekmen, verilmeyen penaltılarının ve ardından 1461 Trabzon FK’ne verilen penaltının ev sahibi takımın yöneticilerinin dahi vicdanını yaraladığına emin olduğunu ifade etti. Ekmen, bunu hem sosyal medyada gözlemlediklerini hem de kendilerinin bizzat yerinde tanık olduklarını belirtti. Yeni Mersin İdman Yurdu’nun maçla ilgili kural ihlaline dayalı bir dizi talebi olduğunu belirten Ekmen, Kulübün durumunu öncelikle şu sözlerle ifade etti: “Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü, hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçen yıl 3. Ligde şampiyon oldu ve bu yıl da 2. Ligde şampiyon olmaması için aslında bir sebep yoktu. Mersin‘imiz biliyorsunuz Türkiye’nin en çok vergi ödeyen altıncı il olmasına rağmen yatırımlardan ve turizmden hak ettiği payı alamıyor. 1461 Trabzon FK maçı 2 bin seyirci kapasiteli bir statta oynandı ve stat dolmamıştı. 2 milyonu aşkın Mersinli futbola o kadar tutkun ki Yeni Mersin İdman Yurdu maçları 25 bin kapasiteli bir statta oynanıyor ve ligin başında, ortasında ve sonunda birçok maç tam kapasite oynanıyor. Mersinlinin ortak bir değeri olan Spor Kulübümüz hak ettiği ilgiyi görüyor mu hayır. Resmî kurumlar, siyaset, hatta iş dünyası Yeni Mersin İdman Yurdu Spor Kulübüne nasıl bir katkıda sunuyor derseniz doğrusu cevabı neredeyse hiç yardım edilmiyor olabilir. Büyükşehir belediyesinin bir katkısı var ama iddialı bir takım için çok daha fazlasına ihtiyaç vardır.”

“KULÜP YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM.”

Ekmen, her şeye rağmen futbola emek veren Kulüp yöneticilerine şu sözlerle teşekkür etti: “Başta Başkan Metin Saltık olmak üzere Kulüp yöneticileri bu Kulübü şehre mal etmek, şehrin zenginliğini Kulüple buluşturmak için bildiğim kadarıyla çok çaba sarf ettiler ancak sonuç alamadılar. Umarım önümüzdeki sezon Mersin’in sivil toplumu, siyasetçileri, iş dünyası kulübe hak ettiği kadar sahip çıkar ve bu Kulüp örgütsel yapı olarak da özel bir şirketten şehrin bütün paydaşlarının yönetiminde söz sahibi olduğu bir yapıya dönüşür. Ben bu vesileyle başta Metin Saltık olmak üzere bütün kulüp yöneticilerine yaptıkları fedakarlıklar nedeniyle teşekkür ediyorum. Şimdi maça dönersek.  2,5 milyon nüfusuyla, Türkiye vergi gelirleri sıralamasında 6. sırada yer alarak ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan bir şehrin, futbolda kaderini belirleyen bu kritik maçta Hakem Ömer Tolga Güldibi, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun maça çok iyi başlayıp rakibine üstünlüğünü kabul ettirdiği ve rakip taraftarın bile takdir ettiği ve 1-0 öne geçtiği maçta, birçok otoritenin de doğruladığı üzere şu nahoş olaylar yaşanmıştır; 70. dakikada rakip takım lehine verdiği haksız penaltıya kadar takımımız oyuncularına ardı ardına 7 sarı kart göstermiştir. 65. dakikada: Net penaltı pozisyonumuz hakem tarafından verilmemiştir. 70. dakikada: Aleyhimize verilen haksız penaltı düdüğü, 1461 Trabzon FK'ya avantaj sağlamış ve maçın kaderini değiştirmiştir. 90+3. dakikada: Hakem tarafından gösterilen kırmızı kart, takımımızı eksik bırakmış ve moralini bozmuştur. Oysa son saniyede gelecek bir beraberlik golü maçı uzatmalara taşıyabilecekti. 1461 Trabzon FK maçı 2-1 kazanarak tur atlamış, Yeni Mersin İdman Yurdu elenerek şampiyonluk yarışının dışında bırakılmış ve bir şehrin hayalleri yıkılmış, bir takımın alın teri ve rızkıyla oynanmıştır.” dedi. Maçın yeniden oynanması için çağrıda bulunan Ekmen, “TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Ahmet İbanoğlu, PFDK Başkanı Sayın Av. Fatih Maden, 2. Ligden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Volkan Canadır; futbolumuzun adaletine ve geleceğine olan inancımızı kaybetmemek adına, bu tür skandal kararların önüne geçilmesi ve ilgili hakem hakkında gerekenin yapılması konusunda harekete geçmenizi bekliyoruz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA