18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

“Sazan sarmalı” dolandırıcıları tutuklandı


Aralarında Mersin’in de bulunduğu Adana merkezli 3 ilde polis “Sazan sarmalı” yöntemiyle 1 milyon 765 bin TL dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 6 kişiyi yakalarken, şüpheliler çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

 

Tarih : 25 Ekim 2023 Çarşamba 10:54

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk arasında “Sazan sarmalı” olarak bilinen 'işleri birbirine dolandırma' usulüyle, araç satın almak isteyenleri dolandıranlarla ilgili çalışma yaptı. Polisin yaptığı teknik takip sonucu Y.Ö.'yü (35) 1 milyon 765 bin TL dolandıran çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Adana merkezli, Mersin ve Batman'da yapılan operasyonda, Z.B. (24), A.Ö. (24), İ.T. (23), M.K. (22), R.K. (23) ve T.Ö. yakalandı. Yakalananlar arasından Z.B. ve A.Ö.’nün çete lideri olduğu değerlendiriliyor. Yakalanan şüpheliler, internetten bulduğu bir otomobilin sahibini arayarak, aracını alacaklarını söyleyerek 20 bin TL kapora atıp otomobili ilandan kaldırttı. Şüpheliler ardından aracın fotoğraflarıyla, tekrardan piyasanın altında bir rakamla otomobili satışa koydu.

“PARAYI KENDİ HESABINA ATTIRIP VURGUN YAPTI”

Mağdur Y.Ö., ilandan gördüğü numarayı arayıp aracı satın alacağını söyleyerek konuştuğu kişiyle anlaştı. Telefondan kendisini Cihan olarak tanıtan şüpheli, kandırdığı araç sahibi ve dolandırdığı Y.Ö.’yü noterde buluşturdu. Kendisini Cihan olarak tanıtan şüpheli, “Ben mühendisim, yanına gelen teyzemin oğlu vekalet verdim, satışı o gerçekleştirecek. Parayı benim hesabıma gönder” dediği öğrenildi. Y.Ö., parayı dolandırıcıların hesabına attıktan sonra aracın dolandırıldığını anladı. Çete liderlerinden olduğu değerlendirilen Z.B.’nin 22 farklı suçtan aranması bulunurken, “Nitelikli dolandırıcılık” suçundan da kaydı olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin 6’sı da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Öte yandan, yapılan operasyonda 9 adet cumhuriyet altını, 1 adet çeyrek altın ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. (iha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA