18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Büyükşehir İtfaiyesi’nden kapsamlı eğitim!


Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi¸ Yenişehir Belediyesi personeline detaylı ‘Kentsel Arama ve Kurtarma Eğitimi’ verdi. Yenişehir Belediyesi’nin kendi bünyesinde kuracağı ‘Kentsel Arama Kurtarma’ birimi personeline eğitim verilmesi talebi üzerine yapılan eğitimde, teknik arama kurtarma gerektiren olaylara müdahale etme yöntemleri, tehlikeleri tespit etme, kurtarma ekipmanlarını kullanma ve koordinasyonu sağlama konuları anlatıldı.

 

Tarih : 11 Ekim 2023 Çarşamba 11:27

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Yenişehir Belediyesi personeline ‘Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi’ verdi. Yenişehir Belediyesi’nin bünyesinde kurulacak olan ‘Kentsel Arama Kurtarma’ birim personeline verilen eğitim, teorik ve uygulamalı aşamalardan oluştu. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan ve 56 personelin yer aldığı eğitimde; teknik arama kurtarma gerektiren olaylara müdahale etme yöntemleri, tehlikeleri tespit etme, kurtarma ekipmanlarını kullanma ve koordinasyonu sağlama konuları anlatıldı.

KAPSAMLI KENTSEL ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ VERİLDİ

Eğitimin detaylı içeriğini ise; olay yeri yönetimi ve koordinasyonu, olay yerinde davranış prensipleri, tahliye ve tahliye türleri, kurtarmada kullanılan ipler, halatlar-düğümler, teknik malzemeler, sedye ile yaralı tahliyesi, dar ve dik açı ile yaralı tahliyesi-palanga sistemleri ile dik iniş-dik çıkış, sedye uygulamaları, heyelan-kaya düşmesi ve sel olaylarına müdahale yöntemleri oluşturdu. İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’nde Eğitim Büro Amiri olarak görev yapan Davut Yeşilyurt, verilen eğitimin içeriğini anlatarak, “Kentsel Arama Kurtarma adı altında; enkazda arama kurtarma, sektörleme, işaretleme, ilk yardım müdahalesi nasıl yapılacak, hafif, orta ve ağır arama kurtarma prosedürleri nedir? INSARAG (Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu) çerçevesinde dünya genelinde arama kurtarma ile alakalı prosedür nasıldır? gibi konuların eğitimini verdik. Sadece depremler değil; sellerde, olası kuyu veya kapalı alanlarda mahsur kalan canlılara da nasıl müdahale etmeleri gerektiği hususunda bilgilendirme yaptık” dedi. Eğitimin uygulama kısmında verilen bilgileri de anlatan Yeşilyurt, “Yaralı bağlama, yaralıya nasıl müdahale edilmesi, yüksek mesafedeki yaralıyı tahliye etmek, bağlamak, paketlemek gibi konular hakkında da gerekli hususları aktardık” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA