17:12   AKDENIZ ZABıTASıNDAN SAĞLıKSıZ ÜRÜN SATAN KANTINE CEZA   17:08   MEZITLI’DE 14 ŞUBAT SANAT PANAYıRı ILE SANAT, MÜZIK VE ALıŞVERIŞ BIR ARAYA GELIYOR   17:07   “KUKLACı” YENIDEN MINIK SEYIRCILERIYLE BULUŞUYOR   17:04   BÜYÜKŞEHIR TARAFıNDAN DÜZENLENEN ‘MERSIN ROMAN YARıŞMASı’NıN ÖDÜL TÖRENI GERÇEKLEŞTIRILDI   17:00   TOROSLAR BELEDIYESINDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE   16:58   İKLIM KRIZINE KARŞı YENIŞEHIR MODELI!   16:56   TÜRK MOBILYASıNıN GÜCÜ KAYSERI’DEN DÜNYAYA TAŞıNDı   16:05   TOROS DEVLET’TE BIR İLK: 10 SAATLIK HAYAT OPERASYONU   00:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MECLISI’NIN ŞUBAT AYı 1. BIRLEŞIMI, BAŞKAN SEÇER BAŞKANLıĞıNDA GERÇEKLEŞTIRILDI   00:00   MERSIN BÜYÜKŞEHIR MAVI KART SISTEMI ILE DENIZI KORUYOR  
 
   
 
 

Elvan: “Çukurova ikinci Marmara Bölgesi olacak”


Eski Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek iş insanlarıyla bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede Bakan Elvan, Mersin için önümüzdeki süreçte yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verirken Başkan Kızıltan, iş dünyasının beklentilerini aktardı.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 09:54

Haber Merkezi

Mersin’in ekonomik gücünü ve potansiyelini özetleyerek konuşmasına başlayan Lütfi Elvan, “Önümüzdeki süreçte Mersin, bölgenin en önemli üretim üssü olacak. Mersin ve Çukurova Bölgesi ikinci Marmara Bölgesi olacak bu kaçınılmaz” dedi. Mersin Konteyner Limanı yatırımını seçim beyannamesine net olarak yazdıklarına işaret eden Elvan, Mersin Limanı’nın artık gelen talebe yanıt veremediğini söyledi.

“LİMAN ENDÜSTRİ KALKINMA MODELİNİ ORTAYA KOYDUK”

Liman Endüstri Kalkınma Modelini ortaya koyduklarına da değinen Elvan, ülkenin refahını, bir şehrin refahını artırmak için mutlaka denizle bağlantı kurulması gerektiğini belirtip bu nedenle limanlar üzerinden bir kalkınma modeli üzerinde durduklarını anlattı.  Ankara’nın savunma sanayindeki gücü, Konya’nın makine sanayindeki gücünü hatırlatan Elvan, şunları söyledi: “Mersin ise tarımı, ticareti, lojistiği, sanayisiyle çok sektörlü yapıya sahip güçlü bir konumda. Ankara - Mersin ekseninde bir sanayi kuşağı oluşacak ve Mersin’e büyük bir akış olacak. Limanın yanı sıra Karaman – Ulukışla demiryolu hattını Mersin’e kadar devam ettireceğiz hatta Mersin’den Habur’a kadar uzanan demiryolu hattı projesi var. Mersin’in çok önemli bir konuma geleceğini şimdiden söyleyebiliriz.”

KIZILTAN: “Hİ-TECH OSB’LER KURMALIYIZ”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise birlik çağrısı yaptı. Mersin kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının kentin sorunlarının çözümü için büyük bir işbirliği içinde çalıştığını hatırlatan Kızıltan, aralarında milletvekillerini de görmek istediklerini söyledi. “Parti gözetmeksizin 13 milletvekilimizin Ankara’da sorunlarımızı takip etmesini istiyoruz” diyen Kızıltan, Mersin’in her metrekaresinin planlanıp yatırımların ondan sonra yapılması gerektiğine de değindi. Mersin’e yapılacak yatırımların çok yavaş ilerliyor olmasından duyulan rahatsızlığı da hatırlatan Kızıltan, “Mersin’in bir diğer önemli sorunu ise yeterince sanayi arazisi üretilememesi. Uzun uğraşlar sonunda sanayi arazisi oluşturuyorsak bu arazilere katma değer üretecek, ileri teknoloji kullanan yatırımlar çekmeliyiz. Hi-Tech OSB’ler kurmalıyız” ifadelerini kullandı. Meclis Başkanı Hamit İzol ise, “Sayın bakanımızın üzerimizde çok hakkı vardır. Her zaman yanımızda olup Mersin’e ağabeylik yaptı. Gelecekte de yapacağına inanıyorum” diye konuştu. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA