19:18   MEZITLI’DE GÜÇ BIRLIĞI, BAŞKAN TUNCER VE ALI MAHIR BAŞARıR SAHADA   19:15   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDE GECE MESAISI    19:13   YENIŞEHIR’DE FıRSATÇıLARA GEÇIT YOK   19:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR SILIFKE’DE VEKTÖREL MÜCADELE IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı DÜZENLEDI   19:03   YENIŞEHIR’DE GENÇ KADıNLARA ‘GÜVENLI ILIŞKI’ REHBERI   19:00   GÜNSU SARAÇOĞLU’NDAN YENI KOLEKSIYON MTSO SANAT GALERISI’NDE   00:04   BAŞKAN SEÇER, EMITT 2026 KATıLıMCı HEYETI ILE BIR ARAYA GELDI   00:02   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI, GENÇ AR-GE’NIN SU BILINCI ETKINLIĞINE KATıLDı   23:58   BAŞKAN SEÇER, ‘TOROS ROTARY MESLEK HIZMETLERI ÖDÜL TÖRENI’NE KATıLDı   23:55   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN AYı MESAJı  
 
   
 
 

Sazan Sarmalı operasyonunda 3 tutuklama


Mersin’de ’sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheliden 3’ü sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

 

Tarih : 27 Nisan 2023 Perşembe 09:54

Haber Merkezi

Edinilen bilgiye göre, Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne başvuran müşteki H.Ç., ikinci el eşya satan bir sitedeki ilanda bir otomobili beğendiğini, iletişime geçtiği şahısların sahte ilan koyarak kendilerinin olmayan aracı sattığını, bu kişilere 850 bin lira para yatırdığını ancak arabayı alamadığını belirterek, şikayetçi oldu. Müştekinin para yatırdığı hesabın sahibinin Mersin'de olduğunun tespit edilmesi üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şahsın evine operasyon düzenledi, gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs parayı özel bir bankadan çektiğini ve bunu yanına gelen 5 kişiye verdiğini itiraf etti. Bunun üzerine bölgedeki tüm güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, 'sazan sarmalı' yöntemiyle dolandırıcılık yapan 5 şahsı belirledi. Belirlenen adreslere eş zamanlı şafak operasyonu düzenleyen ekipler, F.H., A.K., V.A., E.Ö. ve N.Ö. isimli şahısları gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 milyon 340 bin TL, 5 bin 700 dolar, 6 cep telefonu, 1 sim kart, 1 usb hafıza ile 1 şarjöre basılı vaziyette 15 fişek ele geçirildi. Şahısların birçok ilde bu yöntemle vatandaşları mağdur ettiği ve milyonlarca lira haksız kazanç elde ettikleri ileri sürüldü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüphelinden V.A., F.H. ve A.K. tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA