00:10   BAKAN YERLIKAYA, MERSIN’DE TRAFIKTEKI DARP OLAYıNıN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTı, YENI YARGı PAKETIYLE GELEN CEZALARı DUYURDU   00:09   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   00:08   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   00:07   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   00:06   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   00:05   ERDEMLI’DE YARGı MENSUPLARıNıN LOJMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 30 DAIRE IÇIN IMZALAR ATıLDı   00:04   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   00:03   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   00:02   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   23:55   YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BİNASINA “BEBEK DOSTU BİNA” ONAYI  
 
   
 
 

Okulda iktidar propagandası iddiası


Mersin Akdeniz İlçesinde 12 Aralık 2022 tarihinde Bilsem ( Bilim, Sanat Merkezi) sınavı için tüm Mersin Akdeniz 1, 2, 3. Sınıf öğretmenleri, bilgilendirme amaçlı imza karşılığı inşaatı yeni biten Anadolu İmam Hatip Lisesine çağrıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, CHP’li Büyükşehir Belediyesini eleştirip, AK Parti propagandası yaptığı ve bu nedenle bazı öğretmenlerin salonu terk ettiği iddia edildi. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen iddiayı meclis gündemine taşıdı.

 

Tarih : 16 Aralık 2022 Cuma 14:50

Haber Merkezi

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, açış konuşması yaptığı bu toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Mersin Anadolu İmam hatip lisesi inşaatının engellenmeye çalışıldığını ve Akdeniz Belediye Başkanlığının desteği sonucunda okulu yenilediklerini iddia etti. Ardından AKP'li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak kürsüye çıkarak iktidar propagandası yapınca bu propaganda ve siyasi dayatmadan rahatsız olan öğretmenler de toplantıyı terk etti.

ADEM ŞİMŞEK HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI MI?

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde şunları sordu; “Mersin Akdeniz Milli Eğitim İlçe Müdürü Adem Şimşek, bir devlet memuru olarak nasıl siyaset yapmakta, iktidar propagandası için çalışmaktadır? Kim ya da kimlerin talimatıyla görev alanı dışına çıkabilmektedir? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa göre siyaset yapması yasak olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek’in Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığına yönelik iftiraları ve yaptığı siyasi propagandaları nedeniyle hakkında hangi hukuki ve idari soruşturma açılacaktır? Öğrencilerin bilimsel, objektif ve çağdaş eğitim alması gerekirken ve buna yönelik bürokratlar atanması lazımken; iktidar partisi ilçe başkanı gibi çalışan bu ve benzeri müdürleri neden atamakta ve korumaktasınız? AKP Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir okula gidip nasıl partisinin propagandasını yapabilmektedir? Okullarımız, iktidarın reklam alanları mıdır? Bu kişiye bu tip hukuk dışı kolaylıkları ve propaganda imkanlarını tanımaya devam edecek misiniz?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA