19:54   TOROSLAR BELEDİYESİ YAZ DÖNEMİNDE DE GENÇLERİN EĞİTİM YOLCULUĞUNA DESTEK OLUYOR   19:51   MERSİN’İN ÖĞRENCİ KENTİ AVANTAJI TEHLİKEDE   19:48   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ÜRETİCİ KADIN STANTLARI KADINLARA YENİ KAPILAR AÇIYOR   19:36   BÜYÜKŞEHİR ÇOCUK KAMPÜSLERİNDE YAZ ÖĞRENME VE KEŞİFLE GEÇİYOR   18:54   YENIŞEHIR’DE 3 BIN 600 DEKARLıK ARı CENNETI   18:53   BÜYÜKŞEHİR ‘KAMPÜS MERSİN’ VE ‘GARAJ MERSİN’ KENTİN ÜRETEN YÜZÜ OLDU   18:52   MESKİ’DEN ANAMUR’DA İÇME SUYU BASINÇ SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM   18:51   İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMİRCİ BAŞKANLIĞINDA EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDI   18:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM’ ETKİNLİĞİ ARSLANKÖY’DE   18:49   BÜYÜKŞEHİR’DEN AYDINCIK’TA HEM ÜRETİCİYE VE HEM DE VATANDAŞA KONFORLU ULAŞIM  
 
   
 
 

Milli servet artık heba olmayacak!


Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Lütfi Akca, Silifke Barajı’nın tamamlanması aşamasında önemli bir yol kat edildiğini bildirerek, “Barajın tamamlanması ile sağlanacak olan içme ve sulama suyu faydasının yanı sıra, kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 8,25 gigawatt (GWH) enerji üretimi sağlanacaktır. Böylece, Toros Dağları’ndan süzülerek Akdeniz’e karışacak olan milli servetimiz olan suyun bir damlası dahi israf edilmeyecek ve aziz milletimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2022 Cuma 11:18

DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak amacıyla Mersin’in Silifke ilçesinde inşası süren Aksıfat Barajı’nda önemli bir yol kat edildiğini bildirdi. Barajın, Mersin ve ilçelerinde bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynayacağını belirten DSİ Genel Müdürü Lütfi Akca, “Aksıfat Barajı tüm aşamaları ile tamamladığında Mersin’in Silifke ve Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine yıllık 8,3 hektometre küp içme suyu sağlanacaktır. Ayrıca, 82 bin 149 dekar tarım arazisini sulama suyuna kavuşturacak olan barajda en önemli aşamalardan birisi olan su tutma işlemine başlandı” ifadelerini kullandı. Akca, barajın 60 milyon mekreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu açıklayarak, “Barajın tamamlanması ile sağlanacak olan içme ve sulama suyu faydasının yanı sıra, kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 8,25 gigawatt (GWH) enerji üretimi sağlanacaktır. Böylece, Toros Dağları’ndan süzülerek Akdeniz’e karışacak olan milli servetimiz olan suyun bir damlası dahi israf edilmeyecek ve aziz milletimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA