23:06   EVCI MAHALLESI’NDE BULUNAN METRUK BINANıN KONTROLLÜ YıKıMı GERÇEKLEŞTI   23:02   ÇOCUKLARıN HAYALLERI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ   22:58   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘HAMZABEYLI KÖYÜMÜZ ATÖLYE PROJESI’NIN AÇıLıŞıNA KATıLDı   22:50   “OTOMOTIV PIYASASıNDAKI DURGUNLUK KıRıLMALıDıR”   22:49   ANADOLU MOZAIĞI BÜYÜKŞEHIR’IN ‘DILDE TELDE ANADOLU’ KONSERINE YANSıDı   22:46   GÜLNAR’ıN 50 YıLLıK SU SORUNU MESKİ TARAFıNDAN ÇÖZÜLDÜ   22:40   MSK 3’TE 3 PEŞINDE   22:35   YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı YÜZDE 45 ARTıŞLA 5132 MILYON DOLARı AŞTı   22:32   GENEL MÜDÜR ÇAY: “SOMUT SONUÇLAR ÜRETEN IŞ BIRLIKLERINI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ”   17:27   BAŞKAN SEÇER, DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ DOLAYıSıYLA DÜZENLENEN PROGRAMA KATıLDı  
 
   
 
 

Mut Zeytinyağı dünyaya açılıyor


Mersin’in Mut ilçesinde zeytinyağı ihracı başladı. Konuyla ilgili konuşan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, ilçede 10 zeytin salamura işleme tesisi ile 20 zeytinyağı fabrikası faaliyet gösterdiğini belirterek, “2018 tarihinde İtalya’da, düzenlenen uluslararası zeytinyağı kalite yarışmasında Mut Zeytinyağı birinci olarak altın madalya aldı. Coğrafi işaretimizi aldıktan sonra ihracatımız daha da arttı. Önce Azerbaycan daha sonrada Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz” dedi.

 

Tarih : 9 Ekim 2022 Pazar 12:38

İLK İHRACAT KARDEŞ ÜLKEYE

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, tescil aldıktan sonra Mut zeytinyağı ülkelerine ihraç etmeye başladıklarını bildirdi. Başkan Şeker, yaptığı açıklamada, lezzetli ve asit değeri düşük olan Mut zeytinyağının ününü sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurduklarını söyledi. İlçede 10 zeytin salamura işleme tesisi ile 20 zeytinyağı fabrikası faaliyet gösterdiğini belirten Başkan Şeker, "2018 tarihinde İtalya’da, düzenlenen uluslararası zeytinyağı kalite yarışmasında Mut Zeytinyağı birinci olarak altın madalya aldı. Coğrafi işaretimizi aldıktan sonra ihracatımız daha da arttı. Önce Azerbaycan daha sonrada Avrupa ülkelerine ihracat yapıyoruz" dedi.

20 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Hasadın başlamasıyla birlikte ağaçlardan taraklarla özenle toplanan zeytinlerin bir kısmının sofralık olarak ayrılırken, önemli bir kısmının da zeytinyağı olması için fabrikalara gönderildiğini anlatan Başkan Şeker, "Bu sene 200 bin tonun üzerinde zeytin, 20 bin ton da zeytinyağı rekoltesi bekliyoruz. Mut'un lezzetli ve sofraların vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağını sadece Türkiye'ye değil dünyaya duyurmayı başardık. Coğrafi işaretimizi aldıktan sonra bizim önümüz daha da açıldı. Avrupa ülkelerine, Japonya’ya, Birleşik Arap ve Azerbaycan'a ihracat yapıyoruz" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA