19:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN MERSİNLİ ÜRETİCİYE YİNE DEV DESTEK   19:49   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KİLİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜNDE TARİH VE DOĞA İÇ İÇE   19:49   TARSUS’TA ZEYTİN HASADI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN DAYANIŞMAYA DÖNÜŞTÜ   19:48   BÜYÜKŞEHİR’DEN AKDENİZ’E DEV ULAŞIM HAMLESİ   19:47   TOROSLAR’DA “ANNE ELİMİ BIRAKMA” TİYATRO OYUNU YÜREKLERE DOKUNDU   19:45   BÜYÜKŞEHİR’İN MERCEK KURSLARI 9 BİN KİŞİYE MESLEKİ EĞİTİM VERDİ   19:45   3.ULUSLARARASI TARSUS SARIULAK ZEYTİN FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI   17:27   "ÇIFTÇI GÜÇLENMEDEN MERSIN GÜÇLENMEZ"   17:27   BAROLAR, AVUKATA ŞİDDETİN SON BULMASI İÇİN TBMM’Yİ VE ADALET BAKANLIĞINI ACİL GÖREVE ÇAĞIRDI   17:25   AKDENİZ BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ BEŞİKCİ’DEN MGC’YE İADE-İ ZİYARET  
 
   
 
 

TARSUS’TA ZEYTİN HASADI LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN DAYANIŞMAYA DÖNÜŞTÜ


 

Tarih : 25 Ekim 2026 Pazar 19:49

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın katılımıyla Dr. Üstün Ezer Zeytin Gen Koruma Alanı’nda gerçekleştirilen İyilik Hasadı, LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara ulaştırılacak zeytinyağıyla anlamlı bir dayanışmaya dönüştü. LÖSEV’e kayıtlı ailelerin, lösemiyi yenmiş gençlerin, yetişkin kanser hastalarının ve gönüllülerin katıldığı hasatta toplanan zeytinlerden elde edilecek zeytinyağı, tedavi gören çocuklara gönderilecek. Böylece Tarsus’un zeytin bereketi, çocuklara destek olmayı amaçlayan bir iyilik hareketine katkı sunacak.

 

ZEYTİNİN BEREKETİ ÇOCUKLARA UMUT OLACAK

 

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Jülide Arifoğlu, zeytinin insanlık tarihindeki önemine değinerek hasadın çocuklara armağan edilecek bir iyilik hareketine dönüşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Arifoğlu, “Zeytin, antik çağlardan bugüne insanlığın tarihinde yer alan en önemli ağaçlardan. Bu bahçedeki zeytinleri Lösemili çocuklarımız, iyileşen gençlerimiz, anneleri, babaları ve gönüllülerimizle birlikte toplamak, hasadını yapmak ve sonrasında çocuklarımıza armağan etmek bizim için de çok keyifli.” dedi.


LÖSEV İl Koordinatörü Betül Özgüven, hasatta toplanan zeytinlerin zeytinyağına dönüştürülerek LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara gönderileceğini belirtti. Zeytinyağında bulunan polifenollerin çocuklara şifa olması temennisini dile getiren Özgüven, bu anlamlı çalışmaya verdiği destek dolayısıyla Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a teşekkür etti.

 

Özgüven, “Tarsus’a sahip çıkmış bir aile ve kişi olarak, belediye başkanı olarak vatandaşlarımıza sahip çıkacağınıza inancımız sonsuz. İyi ki varsınız.” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKAN ALİ BOLTAÇ: “İYİLİKLER PAYLAŞILDIKÇA ÇOĞALIR”

 

Dr. Üstün Ezer Zeytin Gen Koruma Alanı’nın LÖSEV ile Tarsus Belediyesi’ni buluşturan özel bir dayanışma noktası haline geldiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, alanın doğal dokusunu koruyarak iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti.

 

Başkan Ali Boltaç, “Burası gerçekten LÖSEV ile Tarsus Belediyesi’nin çok güzel bir kaynaştığı nokta oldu. Hem mahallemize böyle güzel bir alan kazandırmış olduk hem de burada çok güzel bir amaca hitap ediyoruz.” dedi.

 

İyiliğin paylaşıldıkça büyüdüğünü vurgulayan Başkan Ali Boltaç, “İyilikler paylaşıldıkça çoğalır. Çoğaldıkça güzellikler artar. Sizlerin mutluluğu bizlere yansıdıkça biz de vermiş olduğumuz emeklerin karşılığını almış oluruz. Tek derdimiz var; sizleri mutlu edebilmek.” ifadelerini kullandı.

 

Zeytinin besin değerine ve içerdiği polifenollere de değinen Başkan Ali Boltaç, çocuklara katkı sunabilmenin önemini vurgulayarak, “Çocuklarımıza bir nebze ilaç olabiliyorsak, bir nebze burada bir katkıda bulunabiliyorsak, bu bizim Tarsus’ta yaşayan hemşehrilerimin gönlünün büyüklüğünün, ferahlığının ve güzelliğinin aslında LÖSEV’le buluşması oldu.” diye konuştu.

 

Tedavi gören çocuklara sağlık ve mutluluk dileklerini ileten Başkan Ali Boltaç, “Biz çocuklarımıza ne yapsak azdır. Onlar bizim geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Tedavi gören arkadaşlarımızı en yakın zamanda aramızda görmeyi diliyorum. Umuyorum ki İyilik Hasadı daha da büyüyecek, çocuklarımızı hastanelerde değil, yanımızda göreceğiz.” dedi.
Bu birlikteliğin her yıl artarak sürmesini temenni eden Başkan Ali Boltaç, çocukların sağlıkla bir araya gelip birlikte koşup oynayacağı günleri görmek istediklerini ifade etti.
 

DAYANIŞMA ZEYTİN HASADIYLA BÜYÜDÜ

 

Etkinlikte Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, LÖSEV Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Jülide Arifoğlu, LÖSEV’e kayıtlı aileler, lösemiyi yenmiş gençler, yetişkin kanser hastaları ve gönüllüler birlikte zeytin hasadı yaptı. Program kapsamında LÖSEV’in İzmir Seferihisar’daki Satsuma Mandalina Çiftliği’nden getirilen mandalina fidanları da toprakla buluşturuldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA