image

Okunma : 212  Tarih : 3.04.2024  E-Mail : yakupboncuk2019@gmail.com

 
Yakup Boncuk

SEÇİM SONRASI YAŞANANLAR

Bir yerel seçimi daha geride bıraktık.

Türkiye genelinde alınan sonuçlara baktığımızda genel iktidarın biraz puan kaybı yaşadığını görüyoruz. Yıllardır muhalefette kalan CHP’nin ise birçok yerde patlama yaptığına şahit oluyoruz.

Aslında 22 yıllık aralıksız iktidarda olan bir partinin şu anda biraz düşüş yaşaması gayet normal. Çünkü 22 yıl gibi uzun bir süre iktidarda kalmak kolay değil. İktidarda iseniz yıpranma olasılığınız yüksek.

Bugünlerde CHP kanadı yerel seçimlerde aldığı sonuçlardan memnun.

Ancak şöyle bir geriye bakıp 22-25 yıl gibi bir süre hep muhalefette kalıp da bugün yerelde birkaç puan fazla alınınca bayram yapmak ne kadar doğru?

Her zaman kendi kendine  muhalefet yapan CHP’nin Mersin ve Tarsus’ta başarılı olmasını elbette önemsiyorum ve tebrik ediyorum. Ama bunların genel iktidara bugüne kadar yansımamış olması da ayrı bir konu tabi..

xx

Şimdilerde Tarsus yereline baktığımızda CHP’li bir başkan yeniden koltuğa oturacak. CHP adayı olarak kazanan Ali Boltaç kardeşimi kutluyorum ve görevinde başarılar diliyorum. İnşallah geçen dönem kazanan CHP gibi bu önümüzdeki 5 yılda Tarsus ile Mersin arasında yeni sorunlar yaşanmaz ve uyum içinde memnuniyetle çalışırlar. Bu arada Tarsuslu hemşehrimiz Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’i de tebrik ediyorum.İnşallah Seçer’den memnun ki, ikinci dönem güven oyu verdiler.

xx

Meclis üyelikleri de bu arada belli oldu.

Tarsus’ta CHP  4 kontenjan dahil 23 Meclis üyeliği kazandı.Yerelde muhalefete düşen MHP ise 14 Meclis üyesi ile Tarsus Belediye Meclisinde temsil edilecek.

Yeni meclis üyeleri mazbatalarını aldıklarında belirlenecek bir tarihte toplanıp yemin edecekler ve görevlerine başlayacaklar. Kendilerine başarılı bir 5 yıl diliyorum.

Xx

 

İYİ PARTİDE İSTİFALAR

 

31 Mart yerel seçimleri Tarsus’ta CHP kanadında memnuniyet yarattı. Tabi destekçisi DEM Parti kanadı da memnun. Çünkü yapılan ittifak ile DEM meclise girdiği gibi,büyük ihtimalle bir belediye başkan yardımcılığını da alacaktır. Belki de iki..

Geçen dönem Ali Dinsever’in yaptığı görev ve herkese ılımlı yaklaşımı gibi DEM’den yeni dönemde yine ılımlı siyaset bekleniyor.

Bu arada yerel seçim sonuçları MHP ve İYİ Parti gibi diğer partilerde pek memnuniyet yaratmadı. MHP yerel iktidarı kaybetmen üzüntüsünü yaşarken,12 binlerde kalan İYİ Parti Tarsus ilçe teşkilatı ise hayal kırıklığı yaşıyor. Adayları Mehmet Yunus Seven ile ilçe başkanı Burak Özdil, hiç beklemedikleri bir sonuç alınınca gerçekten üzüldüler.

Sonrasında dün İYİ Parti Tarsus ilçe başkanı Av. Burak Özdil’den bir açıklama geldi. Özdil ilçe yönetimi olarak başarısız olduklarını kabul edip istifa etti.

Ne diyelim? Buda bir erdemdir.

Ancak şunu belirteyim, geçen dönem belediye başkanı adayı Esin Erkoç bile bu dönemden daha başarılıydı. Bu dönem alınan oyların çok az oluşu elbette herkesi şaşırttı ve sonrasında  ilçe yönetiminin istifası ile neticelendi.

4  iddialı adayın yarıştığı Tarsus Belediye Başkanlığı seçimlerinde elbette kazanan bir parti olacaktı. Ancak 4 partininde meclise girmesi beklenirken bunun tam tersi olması ve CHP ile MHP dışındaki partilerin meclise girememesi de ayrıca sürpriz oldu diyebilirim..

Xx

 

YENİ DÖNEM

 

Şimdi Tarsus’ta yeni bir dönem başlayacak. Seçimi kazananlar matbatalarını alıp görevi devralacaklar. Düne kadar 5 yıldır belediye başkanı olan Dr. Haluk Bozdoğan eski partilisi  olan CHP’li yeni belediye başkanı Ali Boltaç’a görevi devrecek mi? Ben, bu ikilinin Tarsus belediyesinde bir araya gelip görev devir teslimi yaparak örnek bir siyaset sergilemesini bekliyorum.

Bu bir bayrak yarışı olduğuna göre, Tarsus’a en iyi hizmeti vermek için seçilen siyasilerde böyle bir görüntü sergilerlerse çok daha iyi olur kanaatindeyim.

Bozdoğan’a hizmetleri için teşekkürler..

Ali Boltaç başkana da yeni üstlendiği görevde başarılar diliyorum..

Tarsus bugün yeni bir sayfa açarak hayata yeniden MERHABA diyor..

 




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 


 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA