23:13   TOROSLAR’DA ÇÖZÜM MERKEZI ILE VATANDAŞ ODAKLı HIZMET   23:10   MERSIN’DE HEDEF %50’NIN ÜZERINDE KALıCı ISTIHDAM VE KATMA DEĞERLI BÜYÜME   23:07   “KISS ME KATE”I SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   23:06   MERSIN BÜYÜKŞEHIR VE MERSINDEN KADıN KOOPERATIFI TEKSTIL ATıKLARıNı YENIDEN DÖNÜŞTÜRÜYOR   21:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, AFETLERE DIRENÇLI MERSIN IÇIN ÇALıŞTAY DÜZENLEDI   21:18   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU ILE SAHNE ıŞıKLARı MERSIN’DE YANDı   21:14   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ÇOCUK KAMPÜSLERINDE BAHAR COŞKUSU YAŞANDı   21:11   YENIŞEHIR’IN ARAÇ FILOSU GÜÇLENIYOR   21:05   YENIŞEHIR’DE SANAT VE FARKıNDALıK BIR ARADA   21:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ATıK YÖNETIMINDE ÖNCÜ OLMAYı SÜRDÜRÜYOR  
 
   
 
 

Güllü’den sitem


Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü, korona virüs tedbirleri kapsamında görev alan muhtarların emeklerinin görmezden gelinmesinden üzüntü duyduklarını söyledi.

 

Tarih : 13 Nisan 2020 Pazartesi 14:38

Başkan Güllü, yaptığı açıklamada, şu zor günlerde vatandaşa hizmet için kamu kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini belirterek, muhtarlık gönüllülük temeli ile hareket eden bir makam olduğunu belirtti. Güllü, “Bulunduğu mahallede gönüllülük temelinde hiç bir partinin rozeti olmaksızın seçilen tek makamdır muhtarlık. Muhtarlık, bir rica makamıdır. Devlet ve belediyelerin vatandaş ile arasında bir köprü vazifesi görür. Korona virüs tedbirleri kapsamında belediyeler dahil tüm kurumlar muhtarların gücünü emeğini kullanıyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından dağıtılan 1000 TL değerindeki ödeneklerin bekçiler tarafından dağıtılmasında yol gösteren, yoldaş olan yine muhtarlardır. Mahalle nüfusunun yüzde bir oranında dezenfektan ve maske dağıtımında ve belediyelerin üretme kapasitesini ve Tarsus nüfus yoğunluğunu bilip ortaya çıkan kimi sıkıntılarda anlayış gösteren yine muhtar. Bu malzemelerden alamadığı için tepki gören Muhtar, 65 yaş üstü vatandaşların sokak çıkma yasağında vatandaşın sorularına cevap arayan muhtar, sorunlarına çözüm bulmaya çalışan yine muhtar. Genel olarak sokak çıkma yasağı gelir vatandaş için gönderilen ekmeği dağıtan muhtar, gelen ekmeği her vatandaşa götüremeyen, yetiremeyen yine muhtar. Sosyal yardımlaşmadan destek alan vatandaştan hayır duası alan, alamayan vatandaştan tepki gören yine muhtar" dedi.

MHP’Lİ ŞİMŞEK’E TEŞEKKÜR

MHP Milletvekili Baki Şimşek'ın muhtarların korona virüs tedbirleri kapsamında yaptığı emeğe dikkat çekerek bir maaş ikramiye verilmesini önerdiğini hatırlatan Güllü, "Kendisine tüm Türkiye muhtarları adına teşekkür ediyoruz. Ancak bu konu ile yapılan haberlerde yazılan yorumlarda muhtarların sanki hiç bir emek sarf etmiyor gibi onca emeklerin görmezden gelinmesi, oldukça üzücüdür. Biz muhtarlar olarak yapılan bu önerge ile onure olduk. Ödenek yapılıp yapılmamasından çok verdiğimiz emeğin gündem olmasıdır” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA