13:09   TOROSLAR BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜNDEN HAFTA SONU ÇİFTE GALİBİYET   13:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR 2019’DAN BU YANA ON BİNLERCE CAN DOSTUN YANINDA OLDU   13:08   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 3 SIFIR ATIK UYGULAMASI İYİ UYGULAMA ÖRNEĞİ SEÇİLDİ   13:07   YENIŞEHIR’DE KESINTISIZ AFET MESAISI   13:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN HASTA VE YAKINLARINA EV KONFORUNDA HİZMET   13:05   BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA KÜLTÜREL KİMLİĞİN GÜÇLENMESİNE KATKI SUNUYOR   13:04   YENIŞEHIR’DE EKIPLER GECE BOYUNCA TEYAKKUZDA   11:38   MERSIN BAROSU BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR MAZBATASıNı ALDı   18:33   MDTO’DA DEVIR TESLIM TÖRENI   18:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NİN EKİM AYI 3. BİRLEŞİMİ, BAŞKAN VEKİLİ GENÇ BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
   
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “SORUMLULUK İŞVERENE AİTTİR”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, corona virüs salgını nedeniyle bazı şirketlerin, çalışanların çalıştığı süre içerisine corona virüs kaptığı takdirde sorumluluğun işverene değil, işçinin kendisine ait olduğuna dair belge imzalattığının gündeme gelmesi üzerine açıklama yaparak, işçiyi ve işvereni bilgilendirdi. Yeşilboğaz açıklamasında, “İşçiye imzalatılan bu belgenin hiçbir geçerliliği yoktur. İşveren çalışanının sağlığından sorumludur” dedi.

 

Tarih : 12 Nisan 2020 Pazar 13:20

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Corona virüs salgını sürecinde bazı işverenler işçilerine yönelik hukuksuz uygulamalar yapmaktadır. Örneğin çalışan, çalıştığı süreç içerisinde corona virüs kaparsa, sorumluluğun işverene değil, işçinin kendisine ait olduğuna dair belge imzalatıldığı, imzalamayan kişilerin de işten çıkarılmakla tehdit edildiği bilgisini alıyoruz. İşçiye imzalatılan bu belgenin hiçbir geçerliliğinin olmadığını belirtmek istiyoruz. İşveren burada kendisini kandırmaktan öteye gitmez. İşçi orada çalışıyorsa ve işçi kendisini koruyamıyorsa, zaten bu virüsün bulaşmasına işveren sebep oluyor. Borçlar Kanunu’nda işçi çalıştırma sorumluluğu ilkesi gereği,  bu konuda işverenler sorumludur. İşveren çalışanının sağlığından sorumludur. Bunun hiçbir şekilde kaçarı yoktur” diye konuştu.

“İŞÇİLERİN HAKLARI YASAL DÜZENLEMELERLE KORUNMALI”

Corona virüs sürecinde işçilerin mağdur olmaması için gerekli yasal düzenlemelerin de yapılması gerektiğini vurgulayan Baro Başkanı Yeşilboğaz, “İş yerinde en çok mağdur olan ve en korumasız olan işçidir. Corona virüs sürecinde işverenlerin mağduriyetinin giderilmesi için 30 Nisan’a kadar icra takibi yasağı, kredilendirmelerde kolaylık, vergi ve sgk ödemeleri ötelenmesi vs. yasal düzenlemeler yapıldı. Ancak işçi ile ilgili hiçbir yasal düzenlemeler yapılmadı.  Bu konuda işçilerin de hakları yasal düzenlemelerle korunmalıdır. Sermaye önemli ancak emek gücü de, insan da önemli. Bu süreç, bize bunu net göstermektedir” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!








 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA