11:28   YENIŞEHIR’DE OKUL ALıŞVERIŞINE SıKı DENETIM   11:27   GÜLCAN KIŞ’TAN “OKULA DÖNÜŞ” ALARMI: EYLÜL VELİNİN DERT AYI OLDU   11:26   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞLI BAKIMEVİ’NDE PATİLİ DOSTLAR İÇİN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ   11:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, EMEKLİLERİ KUMKUYU’DA DENİZ KEYFİYLE BULUŞTURDU   11:24   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KÜLTÜR TURİZMİ VİZYONU HER KÖŞEDE HAYAT BULUYOR   11:23   “GERÇEK BAŞARı SÜRDÜRÜLEBILIR IHRACATLA ÖLÇÜLÜR”   10:57   BAŞKAN ÖZÜNLÜ: “MSK SÜPER LİG’E DÖNECEK”   10:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ‘HALK KART’ AĞUSTOS AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   10:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI’NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU   10:54   MERSİN BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDEKİ 16. ‘PMOGENÇ YAZ KAMPI’ TAMAMLANDI  
 
   
 
 

Limonlu Deresi taştı seraları ve siteleri su bastı


Mersin’in Erdemli ilçesinde 2 gün aralıklarla devam eden yağmur ve Toros Dağları’ndaki Aksıfat bölgesinde eriyen kar suları, Limonlu Mahallesinden geçen Limonlu Deresine sel suyu olarak ulaştı. Islah duvarından taşan sel suları sebebiyle dere kenarındaki site ve apartmanlar, narenciye bahçeleri, muz seraları, sebze tarlaları sular altında kaldı. Sel sularının içme suyu hattına zarar vermesi dolayısıyla bölgeye içme suyu verilemediği de öğrenildi.

 

Tarih : 14 Mart 2020 Cumartesi 14:51

Sular altında kalan sitede ikamet eden Mustafa Güray, "2-3 gündür yağmur yağdığı için Limonlu deremiz taşıyor. Biz yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. 2 gün 3 gün yağmur yağdığında karın erimesi ve derenin içinin temizlenmediğinden dolayı, mağdur duruma düşüyoruz. Sitemiz her zaman için su altında kalıyor. Bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz" dedi.

"SABAHA KADAR UYUMADIK"

Fatma Şimşek ise gece boyu uyumadıklarını ifade ederek, "Her yağmur yağdığında sel geliyor, ne yapacağımızı şaşırdık. Sabaha kadar hiç uyumadık. Bir eşyam battı, yeni eşya getirdim onlarda selin içinde kaldı. Yetkililerimize sesleniyorum, bize bir çare bulsunlar" diye konuştu. Öte yandan mahalledeki muz seraları, limon başta olmak üzere narenciye bahçeleri ve fasulye tarlaları sular altında kaldı. Üreticilerden Serkan Koç, mahalledeki tarım alanlarını 3 ayda 4 kez sel suları altında kaldığını söyledi. Koç, "Mahallemize 3 ayda dördüncü kez sel suyu gelmiştir. Seralarımız su içinde giremiyoruz, narenciye bahçeleri su içinde" dedi.

"EMEĞİMİZ ZİYAN OLDU"

Üreticilerden Ahmet Özmen ise muz serasının bakımını yeni yaptırdığını ancak sel sularıyla emeğinin ziyan olduğunu anlattı. Özmen, "Seramın bakımını yaptım, gübresini attım ama bütün emeğimiz heder oldu, gitti. Yetkililerin bizimle ilgilenmesini istiyoruz, Limonlu ile ilgilensinler istiyoruz. Vatandaşın ektiği fasulyesi, sebzesi, limon bahçeleri, muz seraları heder oldu" şeklinde konuştu. Bölgede üreticiler sel sularının daha da yükselmesinden endişe ediyor. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA