11:28   YENIŞEHIR’DE OKUL ALıŞVERIŞINE SıKı DENETIM   11:27   GÜLCAN KIŞ’TAN “OKULA DÖNÜŞ” ALARMI: EYLÜL VELİNİN DERT AYI OLDU   11:26   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAŞLI BAKIMEVİ’NDE PATİLİ DOSTLAR İÇİN ANLAMLI İŞ BİRLİĞİ   11:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, EMEKLİLERİ KUMKUYU’DA DENİZ KEYFİYLE BULUŞTURDU   11:24   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KÜLTÜR TURİZMİ VİZYONU HER KÖŞEDE HAYAT BULUYOR   11:23   “GERÇEK BAŞARı SÜRDÜRÜLEBILIR IHRACATLA ÖLÇÜLÜR”   10:57   BAŞKAN ÖZÜNLÜ: “MSK SÜPER LİG’E DÖNECEK”   10:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ‘HALK KART’ AĞUSTOS AYI ÖDEMELERİNİ HESAPLARA YATIRDI   10:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASI’NDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU   10:54   MERSİN BÜYÜKŞEHİR EV SAHİPLİĞİNDEKİ 16. ‘PMOGENÇ YAZ KAMPI’ TAMAMLANDI  
 
   
 
 

Çiçek açan badem ağaçları baharı müjdeledi


Halk arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve ateş anlamına gelen ’Cemre’, inanışa göre ilk olarak yarın havaya, 7 gün arayla da suya ve toprağa düşecek. Çiftçiler için ise ’Cemre’ toprağın işlenmesine ve tohumların toprakla buluşmasının yakın olduğuna işaret ediyor.

 

Tarih : 19 Şubat 2020 Çarşamba 14:44

Mersin'in Erdemli ilçesinde çiçek açan badem ağaçları beyaz gelinliğe bürünerek, adeta baharı müjdeledi. Üreticiler badem ağaçlarının çiçek açması ve çayırların çiçekle donanmasının ardından artık toprağı işlemeye başlayacak. Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı ve Ziraat Mühendisi Aşkın Şahin, "Baharın müjdesi badem ağaçları çiçek açtı. İlk cemre havaya düşüyor. Bir hafta sonra suya daha sonra toprağa düşecek" dedi.

“ÇAĞLA BEKLEYEN KİŞİLERE İSE ŞİFA DAĞITSIN DİLİYORUM”

Şahin, "Bir kavimden geçerken, medeniyetten medeniyete yol alırken, bir yöreden yöreye geçerken farklı amaçlarda farklı duygularda farklı dileklerle kutlanan baharın müjdecisi cemre hoş geldi, sefa getirdi. Tabi ki baharın müjdesi badem ağaçları her kavimde her yörede her toplumda farklı dileklerle kutlanır. Bizde yaprak açmadan çiçek açan bu badem ağaçlarının açtığı bu güzelim mevsimde, güzelim iklimde bir dilekte bulunacağım. İnşallah badem ağaçlarıyla birlikte askerlerimize, güvenlik güçlerimize, sağlık sıhhat versin, tüm çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar getirsin. Sofralarda marketlerde çağla bekleyen kişilere ise şifa dağıtsın diliyorum" diye konuştu.

“HER ÇİÇEKTE BİR ARI VAR”

Her çiçekte bir arının var olduğunu ifade eden Şahin, "Bu bademler polen ve tozlaşmanın sağlandığı bir arı ocağıdır. Aynı zamanda bölgemiz narenciye bölgesi, ileri ki günlerde narenciyenin de çiçeklenme aşamasında faydalı olacağını düşünüyorum. Bölgemiz kışı ağır geçirdiği için soğuklanma ihtiyacını ağaçlarımız aldı. Her zamanki zamandan bir hafta önce çağlalar marketlere sofralara ulaşacaktır. Bunu da buradan haber verelim" şeklinde konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA