00:10   BAKAN YERLIKAYA, MERSIN’DE TRAFIKTEKI DARP OLAYıNıN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTı, YENI YARGı PAKETIYLE GELEN CEZALARı DUYURDU   00:09   TARSUS’TA YıLBAŞı PAZARLARı KAPıLARıNı AÇTı   00:08   TARSUS’TA REGAIB KANDILI DAYANıŞMAYLA KARŞıLANDı   00:07   MERSIN’DE ESENLI-HEBILLI BAĞLANTı YOLU YENILENEREK HIZMETE AÇıLDı   00:06   MERSIN’DE HıYAR FIDESI DESTEĞI AYDıNCıK’TA HASADA DÖNÜŞTÜ   00:05   ERDEMLI’DE YARGı MENSUPLARıNıN LOJMAN SORUNU ÇÖZÜLÜYOR: 30 DAIRE IÇIN IMZALAR ATıLDı   00:04   MERSIN’DE REGAIP KANDILINDE 15 BIN KANDIL SIMIDI DAĞıTıLDı   00:03   MERSIN’DE FıRıNLARA SıKı DENETIM: 5 IŞLETMEYE CEZA   00:02   KAZA YAPAN ARAÇTA SıKıŞAN SÜRÜCÜ ITFAIYE EKIPLERINCE KURTARıLDı   23:55   YENİŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİ BİNASINA “BEBEK DOSTU BİNA” ONAYI  
 
   
 
 

Şehir Tiyatrolarından yeni oyun: Dördüncü Ay


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, töre cinayetlerine dikkat çeken ‘Dördüncü Ay’ oyununu izleyicilerle buluşturdu. Yeni sezonun üçüncü oyunu olarak sahneye konan Dördüncü Ay’da, töre cinayetine kurban giden 4 aylık hamile bir kadının yaşadığı şiddet anlatılıyor.

 

Tarih : 4 Şubat 2020 Salı 14:39

Haber Merkezi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı Şehir Tiyatroları, Dördüncü Ay oyununu Kongre ve Sergi Sarayında sahneledi. Kalabalık bir izleyici topluluğunun izlediği ve Şehir Tiyatroları oyuncularından Gökhan Şimşek’in yönettiği oyunun başrollerini yine Şehir Tiyatroları oyuncularından Güvenç Gümüş ile Gülhatun Kutlay paylaştı.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKAT ÇEKTİ
 

İsveç’te yaşayan ve anne babalarını trafik kazasında kaybetmiş 2 kardeşin dramının anlatıldığı oyun, kadına yönelik şiddet ve töre cinayetinin neden olduğu trajediye dikkat çekiyor. Töre cinayetine kurban giden kızın 4 aylık hamile olmasından dolayı “Dördüncü Ay” ismi verilen oyun, gerçek hayatta yaşanmış bir olaydan sahneye aktarıldı. Kadına yönelik şiddet ve töre cinayetlerinin neden olduğu trajedilere farklı bir gözden bakılmasını sağlayan oyun sonrası sahneye gelen Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger, yönetmen ve oyuncuları tebrik ettiler. Daire Başkanı Özdülger, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları olarak, bu tür toplumsal mesaj veren oyunları sahnelemeye devam edeceklerini belirterek, “Başkanımız Vahap Seçer’in talimatları doğrultusunda, Mersinli sanatseverlerimizin beklentilerine uygun etkinliklerimiz artarak devam edecek ve Mersin gerçek anlamda bir kültür ve sanat kenti olacak” dedi. “Dördüncü Ay” isimli oyun, şubat ayının sonuna kadar her cuma saat 19.30’da Kongre ve Sergi Sarayında ücretsiz olarak sahnelenecek.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA