21:14   “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ BİR YARGI İLE MÜMKÜNDÜR”   21:11   AKDENIZ’DE 450 ÇOCUK HEM SERINLEDI HEM YÜZME ÖĞRENDI   21:10   BAŞKAN VEKILI BEŞIKCI, KARADUVAR’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU   21:04   TOROSLAR’A MODERNİZE EDİLMİŞ GÜNÜBİRLİK PİKNİK ALANI    21:02   SEÇER: “GELECEK NESİLLERE KARŞI SORUMLULUĞUMUZU UNUTMAMALIYIZ”   21:00   3. ULUSLARARASI AYDINCIK BİLİM VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ BAŞLADI   20:58   BÜYÜKŞEHİR’DEN HAMZABEYLİ’DE KADINLARIN ÜRETİMİNE GÜÇLÜ DESTEK   20:56   BÜYÜKŞEHİR, TAKSİLERDE GÜVENLİ ULAŞIM İÇİN DENETİMDE   20:54   BAŞKAN YILDIZ, “KAÇAK YAPILAŞMAYLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ”   20:52   TARSUS BELEDİYE MECLİSİ EYLÜL AYI OLAĞAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ  
 
   
 
 

Engelli hayvanlar yürüteçle hayata bağlandı


Mersin’in Tarsus ilçesinde yürüme engelli bir köpek ve bir kedi yürüteçle hayata bağlandı. Yürüteçle yürüme engeli olan hayvanların daha rahat hareket edeceğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Yürüme engeli olan hayvanları hayata bağlayarak, yeniden yürüme yetilerinin kazandırılması konusunda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Tarih : 16 Ocak 2020 Perşembe 13:39

Barınakta bulunan köpeklerin bakımlarını üstlenen Tarsus Belediyesi Köpek Bakım ve Islah Evi görevlileri, yaptıkları rutin çalışmaların yanı sıra engelli hayvanların yaşamlarını kolaylaştıracak girişimlerde bulunuyorlar. Görevliler, yürüme güçlüğü çeken hayvanların hareket kabiliyetlerini arttırabilmek için yaptıkları egzersiz çalışmalarının yanı sıra, barınakta bulunan bir kedi ve bir köpek için iki adet yürüteç temin edip yürümelerini sağladılar. Arka bacakları olmayan kedi ve köpek için Mardin’de kendi atölyesinde yürüteç üreten “Hayat Tamircisi Zeyd” olarak tanınan Hasan Kızıl ile iletişime geçtiklerini ifade eden barınak sorumlusu Esra Bişi, “Barınağımıza bir kedi, bir köpek yürüteci talebinde bulunduk. Çok sağ olsun talebimizi geri çevirmedi. Şimdi engelli köpeklerimiz ve kedilerimiz alışma sürecinde, yürüteçle daha mutlu olacaklarına inanıyoruz” dedi. Yürüteçle yürüme engeli olan hayvanların daha rahat hareket edeceğini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da, “Yürüme engeli olan hayvanları hayata bağlayarak, yeniden yürüme yetilerinin kazandırılması konusunda yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. (İha)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA