23:15   TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇÖPLÜ VE YARAMIŞ’TA YOL ÇALIŞMASI   23:14   “HALK SAĞLIĞI BİZİM İÇİN HER ŞEYDEN ÖNEMLİDİR”   23:13   MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN ÜCRETSIZ MÜZE KONSERLERI   23:12   BAŞKAN VEYSEL SARı: “AHILIK, GEÇMIŞTEN GELECEĞE TAŞıDıĞıMıZ EN DEĞERLI MIRASLARıMıZDAN BIRIDIR”   23:10   TÜRKIYE’NIN ILK ENGELSIZ PAZARı YENIŞEHIR’DE AÇıLDı   23:08   MERSİN BÜYÜKŞEHİR SİLİFKE’DE ENGİNAR ÜRETİMİNİ YAYGINLAŞTIRIYOR   23:07   BÜYÜKŞEHİR’DEN DARISEKİSİ’NDE DOĞAYLA İÇ İÇE AİLE ZAMANI   23:05   OKULLAR AÇILDI, “PARASIZ EĞİTİM” KÂĞIT ÜZERİNDE KALDI   17:37   MTSO 39. MESLEK KOMITESI “YEŞIL LISTE” ADAYLARı IŞ DÜNYASıYLA BULUŞTU   17:35   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK’ KONULU FARKINDALIK EĞİTİMİ  
 
   
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN DARISEKİSİ’NDE DOĞAYLA İÇ İÇE AİLE ZAMANI


 

Tarih : 14 Eylül 2026 Pazartesi 23:07

Mersin Büyükşehir Belediyesi; kadınların sosyal yaşamda daha fazla yer almasını, aile bağlarının güçlenmesini ve çocukların doğayla iç içe vakit geçirmesini sağlayan çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Darısekisi Örnek Köyü’nde ‘Anne ve Çocuk Kampı’ düzenlendi. Tarsus ve Mersin’den etkinliğe katılan anne ve çocuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan ulaşım imkanlarıyla, Darısekisi’nin doğal güzellikleri içerisinde bir araya geldi.

 

Gün boyunca doğa yürüyüşü yapan, birlikte kahvaltı eden ve çadırlarını kuran katılımcılar, çeşitli etkinliklerle de keyifli vakit geçirdi. Çocuklar için ise Çocuk Kampüsleri tarafından hazırlanan akıl ve zeka oyunları etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gönüllü gençlerin de görev alması, farklı yaş gruplarından katılımcıları bir araya getirdi.

 

Anne ve Çocuk Kampı, üretici kadınlara da can suyu oldu

Büyükşehir’in ücretsiz olarak gerçekleştirdiği kamp, yalnızca anne ve çocukların birlikte kaliteli zaman geçirmesine değil, Darısekisi ve çevre köylerde üretim yapan kadınların ekonomik olarak desteklenmesine de katkı sundu. Yöresel ürünlerin ve ev yapımı lezzetlerin katılımcılarla buluşturulduğu etkinlikte üretici kadınlar; topalak çorbası, keşkek, sarımsaklı köfte, sıkma ve börek gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra, mevsimlik meyve ve sebzelerini de satışa sundu.

 

Güngeç: “Aile bağlarını güçlendirmek adına bu tür etkinliklerimiz devam edecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gönüllüler Şube Müdürü Hava Güngeç, ‘Anne ve Çocuk Kampı’ ile kadınların sosyal hayata katılımını artırmayı amaçladıklarını belirterek, “Kadın dayanışmasını desteklemek, aile ilişkilerini güçlendirmek, kadınların doğayla iç içe vakit geçirmesini ve kendi zihinlerini yenilemelerini sağlamak adına, birkaç yıldır ‘Anne ve Çocuk Kampı’ etkinlikleri düzenliyoruz” dedi. Kamp programının sabah saatlerinde başladığını aktaran Güngeç, katılımcıların doğa yürüyüşü ve kahvaltının ardından çadırlarını birlikte kurduklarını ve çeşitli etkinliklerle günü sürdürdüklerini ifade etti.

 

Etkinliğin bölgedeki üretici kadınlara da katkı sunduğuna dikkat çeken Güngeç, “Büyükşehir’in ücretsiz olarak yapmış olduğu bu tür etkinliklere katılan kadınlarımız, burada üretici kadınlarımızı da aldıkları ürünlerle desteklemiş oluyorlar. Üretici kadınların doğal ürünleri, meyve ve sebzeleri var. Katılımcılar burada alışverişlerini de yaptılar, herkes memnun” diye konuştu.

 

Çocukların da kamp boyunca çeşitli etkinliklerle buluşturulduğunu sözlerine ekleyen Güngeç, “Bugün katılımcı misafir çocuklarımızla, akıl ve zeka oyunları etkinliği gerçekleştirdik. Akıl ve zeka oyunlarında görev alanlar da gönüllü gençlerimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Anneler ve çocuklar doğayla iç içe bir gün geçirdi

 

Etkinliğe Tarsus’tan katılan Ünzile Özata, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Anne ve Çocuk Kampı’ etkinliklerine daha önce de katıldığını belirterek, “Ben çok güzel buldum. Çocuklarımla vakit geçirmek için çok keyifli bir etkinlik. Bize hiç görmediğimiz, gidemeyeceğimiz köyleri gösteriyorlar, bu bizim için çok önemli” diye konuştu. Etkinlik kapsamında yöresel ürünlerle buluşmaktan da memnun olduğunu dile getiren Özata, üretici kadınların desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, “Fiyatlar hem uygun hem de köylüye destek olmak çok güzel. Biz de daha doğal bir şekilde beslenebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Etkinliğe katılan Pelin Kelleci ise Darısekisi’ni çok beğendiğini söyleyerek, “Burası kesinlikle çok güzel bir alan. Daha önceden de ‘Yıldız Gözlem’ etkinliğine ailemle gelmiştim. Normalde Ankara doğumluyum, ama bence ‘Mersin Belediyeciliği’ hiçbir yerde yok. Ben çok yurt içi ve yurt dışında seyahat ederim. Mersin’deki belediyenin bu imkanları ve ücretsiz etkinliklerini çok az yerde görüyorum” dedi.

 

Üretici kadınlar da Büyükşehir’in etkinlikleriyle destekleniyor

Darısekisi’nde yaşayan üretici kadınlardan Emine Yetkin de etkinlik sayesinde hazırladıkları yöresel ürünleri katılımcılara ulaştırdıklarını söyledi. Yetkin, “Yemeklerimizi, sıkma ve böreklerimizi yaptık ve gelen misafirlere sattık. Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim bugün burayı açtığı için. Onların sayesinde biz burada para kazanıyoruz. Hem de buranın yöresel ürünlerini tanıtmış oluyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA