21:40   MEZITLI YENI MAHALLE’DE YOL YENILEME ÇALıŞMASı   21:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ KURSLARı ISTIHDAMıN YOLUNU AÇıYOR   21:33   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDA KOSTÜMLER USTA ELLERDE HAYAT BULUYOR   21:31   TARSUS BELEDIYESI NISAN AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   21:28   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AŞKA TUTUNAN EZGILER”, DENIZ MÜZESI KONSERI”   21:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN BILINÇLENDIREN BULUŞMA   21:24   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HASTALAR ILACA DEĞIL ÇARESIZLIĞE ERIŞIYOR”   21:23   YENIŞEHIR’DE ARACı YOK, ALıN TERI VAR   21:21   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN POLIS HAFTASı MESAJı   21:20   MOBILYA IHRACATıNDA REKABETÇILIK ALARMı  
 
   
 
 

Tarsus Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi


 

Tarih : 8 Nisan 2026 Çarşamba 21:31

Tarsus Belediye Meclisi’nin Nisan ayı olağan toplantısında, kentin farklı alanlarını ilgilendiren başlıklar kapsamlı şekilde ele alındı. Toplantıda spor politikalarından eğitim yatırımlarına, kent yönetimine ilişkin düzenlemelerden sosyal hizmetlere kadar birçok konu görüşülürken, karar süreçlerinde ortak akıl ve uzlaşı yaklaşımı öne çıktı.

 

SPOR DESTEKLERİ VE KENT DÜZENLEMELERİ GÜNDEMDEYDİ

Amatör spor kulüplerine nakdi destek sağlanmasına yönelik teklif meclis gündemine alınarak ilgili komisyonlara sevk edildi. Kulüplerin faaliyet belgeleri doğrultusunda değerlendirilmesi planlanan düzenlemenin, eşitlikçi bir sistemle uygulanması hedefleniyor. Başkan Boltaç, sporun yalnızca bir faaliyet alanı değil, gençlerin gelişimi açısından önemli bir yatırım olduğunu belirterek desteklerin yılın başında verilmesinin daha anlamlı olacağını ifade etti.

Toplantının öne çıkan başlıklarından biri de kent konseyine ilişkin taşınmaz düzenlemesi oldu. Uzun yıllardır farklı sivil toplum kuruluşlarının da kullandığı alanın daha nitelikli hale getirilmesi amacıyla mevcut tahsis kararı iptal edilerek alanın belediye tarafından yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yapılacak düzenlemelerin ardından alanın kent konseyinin kullanımına açık olmaya devam edeceği ifade edildi.

 

SU FATURALARI VE VATANDAŞ GERİ BİLDİRİMLERİ ELE ALINDI

Toplantıda su faturalarına ilişkin vatandaşlardan gelen geri bildirimler de yapıcı bir çerçevede ele alındı. Yapılan açıklamalarda, faturaların yalnızca su bedelinden değil; evsel atık ve katı atık toplama bedellerinden oluştuğu, bu kalemlerin de mevzuat ve maliyet hesapları doğrultusunda belirlendiği ifade edildi.

Özellikle iş yerlerine yansıyan tutarlara ilişkin görüşlerin paylaşılması üzerine, mevcut uygulamaların daha anlaşılır hale getirilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde iyileştirilmesi yönünde teknik ve hukuki bir çalışma yapılması konusunda ortak bir yaklaşım benimsendi. Tarsus Belediyesi’nin, tüketim olmayan yerlerden ücret alınmaması gibi uygulamalarla vatandaş lehine bir anlayış ortaya koyduğu vurgulanırken, sürecin şeffaflık ve karşılıklı değerlendirme ile ilerletileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Boltaç, “Bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak, konuyu doğru şekilde anlatmak ve vatandaşımız lehine ne yapılabiliyorsa onu ortaya koymak istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla bir araya gelerek bu konuyu birlikte değerlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

TOPLANTI, PAYLAŞIM VE ÜRETİMİN SEMBOLÜYLE TAMAMLANDI

Tarsus Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısı, kararların yanı sıra ortak üretim ve paylaşım anlayışını yansıtan bir atmosferle tamamlandı. Toplantının sonunda, Meclis Salonu’nda topraksız tarım serasında yetiştirilen çilekler katılımcılarla paylaşıldı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA