Mersin, ‘Melek Yatırımcı Ağı’ kuruyor


MTSO, paydaşlarıyla birlikte Odak Mersin Projesi kapsamında kentin girişimcilik potansiyelini harekete geçirmeye hazırlanıyor. Sadece iyi bir fikir bulunmasının patent dahi alınmış olsa yeterli olmadığı bu fikirleri ticarileştirerek ekonomiye gerçek değer kazandırmayı hedefleyen proje, girişimcileri melek yatırımcılarla buluşturarak Mersin’i yenilikçi iş modellerinin büyüdüğü bir merkeze dönüştürmeyi amaçlıyor.

 

Tarih : 23 Mayıs 2025 Cuma 13:46

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesinde hayata geçirilen Odak Mersin Projesi fark yaratmaya devam ediyor. Proje kapsamında yeni oluşturulan ‘Melek Yatırımcı ve Girişimci İş Fikirlerini Ticarileştirme Odak Çalışma Kurulu’ ilk toplantısını gerçekleştirdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır yönetimindeki toplantıda kamu kurum ve kuruluşu, üniversite ve özel sektör temsilcileri kentte melek yatırımcı ağını kurup daha çok yatırımcıyı girişimcilerle buluşturma hedefiyle bir araya geldi. İlk toplantıda melek yatırım desteği alarak iş fikrini ticarileştiren ve şu anda melek yatırıcı olarak girişimcilik ekosisteminde yer alan Melek Yatırımcı ve Girişimci Prof. Dr. Okan Tuna deneyimlerini paylaştı. Melek yatırımcı ekosisteminin kurulması için gerekli adımlar hakkında bilgi verdi. Ardından bir start-up firması kuran Mersinli genç girişimci Serkan Işıklı, uygulamalı sunumuyla katılımcıları ticarileştirmek istediği projesi hakkında bilgilendirdi.

ÇAKIR: “GENÇLERİMİZ MERSİN’DE KALMALI”

Toplantının açılışında Odak Projesi hakkında katılımcıları bilgilendiren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, proje kapsamında farklı sektörlere odaklandıklarını, yeni odak konularının ise melek yatırımcı ve girişimci iş fikirlerinin ticarileştirilmesi olduğunu söyledi. Mersin’in çok hızlı gelişen bir kent olduğuna dikkat çeken Çakır, “Önümüzdeki günlerde daha da büyüyecek. Bu nedenle öncelikli hedefimiz burada çalışan, üreten gençlerimizi şehir dışı ya da yurtdışına göndermemek olmalı. Girişimcilerimizi büyütmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde kendi girişimcimizi desteklemeliyiz” dedi.

TUNA: “TİCARİLEŞMEMİŞ HİÇBİR PATENTİN FAYDASI YOK”

‘Girişimci gözüyle yatırımcı dünyasına bakış’ konulu sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Okan Tuna, Türkiye’de iş fikri olan çok kişi bulunduğunu, bu fikirlere patent dahi alınmış olsa ticarileşmediği, hayata geçmediği sürece ülkeye katkı sağlamayacağını söyledi. Son dönemlerde patent sayısının hızla arttığını ancak bunların raflarda beklemekten öteye geçemediğini vurgulayan Tuna, melek yatırımcıların bu noktadaki önemine dikkat çekti. Kendi kurdukları girişime stajyer öğrencilerle bir bodrum katında başladıklarını ve aldıkları melek yatırımla bugün 144 ülkede satış yapan 2500 müşteriye oluşan firmaya dönüştüklerini belirten Tuna, “Halen çok sayıda stajyer alıyoruz ve melek yatırım arayışlarımız devam ediyor. Türkiye yatırım ortamı konusunda önemli avantajlar sunuyor, insan kaynağı da çok iyi. Biz de bunlardan yararlandık” dedi. Ardından kendi tecrübeleri ve akademik birikimiyle gerek girişimciler gerekse melek yatırımcılar açısından dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgiler paylaşan Tuna, doğru uygulanması durumunda Melek Yatırımcı Ağı oluşturulmasının Mersin’de girişimciler için önemli bir fırsat sunacağına inandığını söyledi. Toplantı, melek yatırımcı arayan, görme engelliler için Yapay Zeka Destekli Akıllı Gözlük üreten Serkan Işıklı’nın sunumuyla devam etti. Merak edilen soruların yanıtlanması, bir sonraki toplantının konu ve zamanının belirlenmesiyle son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA