Toros Tarım’da grev başladı


Mersin’in Akdeniz ilçesinde faaliyet gösteren Tekfen Holding’e bağlı Toros Tarım İşletmesi’nde, Petrol-İş Sendikası ile yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Yaklaşık 10 gün önce başlayan görüşmelerin tıkanmasının ardından, sendikaya bağlı 120 işçi greve çıkma kararı aldı. Toros Tarım üretim tesislerinin girişine “Bu işyerinde grev var” pankartı asan işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekerek grevi başlattı. Grevin ilk gününde kararlılık mesajı verilirken, sendika temsilcileri talepleri karşılanana kadar eyleme devam edeceklerini duyurdu.

 

Tarih : 21 Mayıs 2025 Çarşamba 14:37

Necdet TAŞ

Mersin'de Tekfen Holding'e bağlı Toros Tarım işletmesinde çalışan Petrol İş Sendikası Mersin Şubesi üyesi 120 işçi, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması üzerine greve çıktı. Adana ve Mersin'deki Toros Tarım işletmesinin Petrol İş Sendikası ile yaklaşık 10 gün önce başlayan TİS görüşmeleri olumlu sonuçlanmadı. Bunun üzerine Mersin'de sendika üyesi 120 işçi, TİS görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması üzerine grev kararı aldı. Akdeniz ilçesindeki Toros Tarım üretim tesislerinin girişine 'Bu iş yerinde grev var' yazısı asan Petrol İş Sendikası Mersin Şubesi üyeleri, bir süre davul zurna eşliğinde halay çekerek greve başladı.

“TOROS TARIM 230 MİLYON KAR AÇIKLADI, HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Petrol-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Erdem İyim, talepleri kabul edilene kadar mücadelede kararlı olduklarının altını çizerek, “Eğer benim sırtımdan para kazanıyorsan hakkımı vereceksin. Biz bu grevi daha önce de yaşadık. Burada grev tecrübesi olmayan arkadaşlarımız var. Şimdi insanın mayasında var. Sözleşme toplantısına giren heyet dışında hiç kimsenin bilgisine ve konuşmasına itibar etmeyeceksiniz. Bir şey de duyarsanız gelip bize söyleyeceksiniz biz de onun hesabını sorarız.  Yüzde 52,5 teklif etti zam olarak biz ise yüzde 37 istedik. Karşılıklı adımlar atılmasını istedik. Petrol İş’te sözleşmeler yüzde 50 civarında bitiyor ama işveren bize yıllık da yüzde 52 zam verince ilerleme şansı kalmadı. Öncelikli talebimiz zam ile ilgili ama sosyal haklarda da ilerleme istiyoruz ama işveren buna da yanaşmıyor. Akgübre, Soda emsallerimiz yüzde 80 zam aldılar, burada ortalama 42 bin lira maaşa kim çalışır? Soda Sanayi’nde 6 aylık sözleşme yaptık ve yüzde 73’e imza attık. Çarpan ile beraber yıllık yüzde 105 zam aldı. Bu yıl 230 milyon kar açıklayan Tekfen Holding’den hakkımızı istiyoruz” dedi.

GÜLTEKİN; “SENDİKANIZIN ARKASINDA DİK DURUN”

Eyleme destek veren Türk-iş Mersin İl Temsilcisi Yol-iş Sendikası Başkanı İrfan Gültekin de, “Burada aynı grevi daha önce de yaşadık. Nedende zaman zaman yurtdışına satılan malları yurt içine satılıyormuş gibi gösterip sizleri greve çıkartıp kendilerine menfaat sağlamak istiyorlar. Arkadaşlar eğer ciddi ve dik durursanız siz kazanırsınız. Yani sendikanıza sahip çıkacaksınız ve sonuna kadar beraber olacaksınız. Başkasından duyduklarınıza inanmayın. Direk sendika başkanından bilgi alıp bu süreci yürüteceksiniz. Eğer siz kendinize ve sendikanıza sahip çıkarsanız bu işten kazançlı ve başarılı çıkarsınız. Grev, çalışan işçilerin son başvurduğu çaredir. Eğer işçi greve çıkmışsa işveren düşünsün gerisini. Buradan TÜRK-İş İl Temsilcisi olarak işverene sesleniyorum; biz kıralım dökelim demiyoruz. Burası bizim emek yerimiz, ekmek kapımız. Onlar kazanacak ki biz de kazanalım. Ancak onlar kazanıp bizi kenara iteceklerse kimse kusura bakmasın buna da müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA