18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Bayramlaşmak için kuyruk oluşturdular


Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Değirmendere köyünde vatandaşlar, geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini sürdürdü. Cami çıkışı birbirleriyle bayramlaşan köylüler, meydanda kuyruk oluşturdu.

 

Tarih : 1 Nisan 2025 Salı 13:50

Bayram namazı için camie gelen vatandaşlar, namazın ardından köy meydanında bayramlaştı. Cami çıkışı birbirleriyle bayramlaşmaya başlayan köylüler sıraya girdi. Bayramlaşma sürdükçe kuyruk oluşurken, köylüler meydanda birkaç tur atmak zorunda kaldı. Köylülerden 69 yaşındaki Fikret Ateş, geleneksel hale gelen bayramlaşma töreninin çocukluğundan beri yapıldığını söyledi. Halen devam eden bu geleneği gençlere devrederek sürdüreceklerin ifade eden Ateş, herkesin bayramını kutladı.

ÖRF VE ADET DEVAM EDİYOR

Değirmendere Mahallesi Muhtarı Harun Karagöz de köyde gelenek, örf ve adetlerin devam ettirildiğini ifade etti. Bayram namazının ardından camiden çıkan köylülerin meydanda topluca bayramlaştığını belirten Karagöz, yıllardan beri devam eden gelenek sayesinde oluşturulan halka şeklindeki bayramlaşma ile hem birlik ve beraberliğin sağlandığını, hem de küs ve dargınların barışma fırsatı yakaladığını kaydetti. Yıllardan beri süregelen bu geleneği gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurgulayan Karagöz, "Bu gelenek ben çocukken de vardı, şu anda da var, biz de ileriye taşıyacağız" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA