Mersin üzerinden Suriye hamlesi!


Çek Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Bozkaya, Uluslararası Aspiro Firması CEO’su Miroslav Kucera ve Aspiro’nun Türkiye Temsilcisi İnşaat Mühendisi Dr. Şafak Tercan’la birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge’yle bir araya geldi.

 

Tarih : 13 Şubat 2025 Perşembe 11:01

Haber Merkezi

Suriye ve bölgesindeki her alanda yeniden yapılanma noktasında finansman, teknoloji, bilişim ve altyapı çalışmalarına proje, finans ve danışmanlık hizmeti vermek isteyen Aspiro, bu konuda Mersin’le işbirliği yaparak bir irtibat ofisi açmak istiyor. Açılacak bu ofisle bir taraftan Mersin’in güçlü sektörlerinin ve firmalarının yurtdışı pazar ve yatırımcılarla buluşmasını sağlarken diğer yandan yurtdışındaki küresel sermayeyi Mersin’e çekmeyi hedeflediklerini söyleyen Aspiro CEO’su Kucera, kentin güçlü sektörleri ve firmalarını tanıma anlamında MTSO’nun işbirliğine açık tutumundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“MERSİN, KÜRESEL EKONOMİYE GEÇİYOR”

Kentin güçlü yanları hakkında bilgeler paylaşan Cem Bucuge ise görüşmede, Mersin’in artık üretim ve dış ticarette yeni bir seviyeye geçtiğini, geleneksel ekonomiden çok daha teknoloji temelli, ihracat odaklı, küresel ekonomiye dönüştüğünü vurguladı. Yaklaşık 10 yıldır 100 binlerce Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapıldığını da hatırlatan Bucuge sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu konuda Suriye ile ciddi bir bağımız, köprümüz oluştu. Son zamanlarda Suriye’deki yeniden yapılanmayla ilgili yurtdışından sayısız konuğu, devlet adamını, büyükelçiyi ve firmaları ağırlıyoruz. Bu da Mersin’in Suriye’de iş yapmak isteyenler için en önemli temas noktası olduğumuzu gösteriyor. Mersin’in bölgedeki etkisi küresel anlamda Mersin’i Suriye ve bölgesinde vazgeçilmez bir paydaş ve ortak haline getiriyor.” Bu bağlamda Mersin’in gerek stratejik konumu gerekse art alanıyla ofis açılması için doğru nokta olduğunu kaydeden Bucuge, yapılacak çalışmalarınsa Adana, Gaziantep, Hatay ve Urfa’nın da dahil olduğu bölge iş insanlarının işbirliğinde ilerlemesi gerektiğine dikkat çekti. Merkezi Çekya’da bulunan Avrupa ülkeleri, Kuzey Afrika, Türkiye, Kafkasya ve orta Asya’da hizmet veren Aspiro, finansal kurumlara, kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve özel sektöre projeler ve finansal çözümler üretiyor.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA