14:55   İYİ PARTI KONGRESINDE GERGIN ANLAR, KÜRSÜYÜ BILE DEVIRDILER   13:12   45 YAŞıNDA ÜNIVERSITEYE BAŞLADı, ENDÜSTRIYEL KALıPÇıLıK BÖLÜMÜNÜN TEK KADıN ÖĞRENCISI OLDU   13:10   TÜRKIYE-SURIYE ILIŞKILERINDE HEDEF 5 MILYAR DOLAR TICARET HACMI   12:30   BAŞKAN SEÇER: “TÜRKIYE’DE SOSYAL BARıŞı TESIS EDECEKSEK EN ÖNEMLI REFERANS MERSIN’DIR”   11:30   HELLO MERSIN ALMANCA KULÜBÜNE YOĞUN ILGI   11:27   MESKİ, KABURGEDIĞI MAHALLESI’NE KESINTISIZ IÇME SUYU TEMIN ETTI   11:25   KUYUMCUYU ’FETÖ’ ILE KORKUTUP 10 MILYON TL DOLANDıRAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:31   150 MILYONLUK YASADıŞı BAHSI YÖNETEN ŞEBEKE ÇÖKERTILDI: 18 TUTUKLAMA   10:12   GÜMRÜKLER MUHAFAZA EKIPLERINCE, TOPLAM 809 MILYON LIRA DEĞERINDE UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇIRILDI   09:47   MERSIN LIMANı’NDAN GAZZE’YE GITMEK IÇIN YOLA ÇıKAN 17. İYILIK GEMISI MıSıR’A ULAŞTı  
 
   
 
 

Yenişehir’de metruk binaların yıkımı sürüyor


Mersin Yenişehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden, kent estetiğini bozan ve güvenlik riski oluşturan metruk yapılarla mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. İlçenin dört bir yanında tespit edilen ve tehlike arz eden yapıların yıkımını gerçekleştiren Yenişehir Belediyesi son olarak Çiftlikköy Mahallesi’nde uzun süredir atıl durumda bulunan iki katlı metruk bir binanın yıkımını tamamladı.

 

Tarih : 12 Şubat 2025 Çarşamba 13:05

Haber Merkezi

Zamanla bakımsız kalan, çökme riski taşıyan ve kimi zaman uygunsuz kullanımlara açık hale gelen metruk binalar, hem mahalle sakinleri için güvenlik sorunu yaratıyor hem de çevre kirliliğine neden oluyor. Yenişehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikâyetleri de değerlendirerek bu tür yapıların tespitini hızlandırıyor ve gerekli işlemleri tamamladıktan sonra yıkım sürecini başlatıyor. Yenişehir Belediyesi, Çiftlikköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği son yıkımla birlikte, bölgedeki risk faktörlerinden birini daha ortadan kaldırılmış oldu.

METRUK BİNALAR HEM GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ OLUŞTURUYOR

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, halkın güvenli ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi: “Yenişehir’de yaşanabilir bir kent dokusu oluşturmak öncelikli hedefimiz. Metruk binalar hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de halk sağlığını ve güvenliğini tehdit ediyor. Biz de vatandaşlarımızın huzuru için bu tür yapıların tespitini hızlandırarak yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Yenişehir’i daha temiz, daha güvenli ve modern bir kent haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Başkan Özyiğit, halk sağlığı ve güvenliği için metruk bina yıkım çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA