18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Minikler 1 saatliğine itfaiyeci oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerine, ’İtfaiye Haftası’ kapsamında temel yangın eğitimi verildi.

 

Tarih : 7 Ekim 2024 Pazartesi 12:21

Haber Merkezi

İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından tüm Çocuk Gelişim Merkezlerinde verilen eğitimlerde; yangın, yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenler, yangın söndürme ve itfaiye personeli ekipmanları gibi konular anlatıldı. Çocuklara, yangını fark ettiklerinde aramaları gereken numara da hatırlatıldı. Teorik eğitimin ardından, minikler için oluşturulan kurtarma parkuruna geçildi. İtfaiye kıyafeti giydirilen minikler; kendileri için oluşturulan parkurda engelleri geçerek, kedi kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Yangınla ilgili önemli bilgileri öğrenen çocuklar, hayranı olduğu itfaiye personeli ile eğlenmeyi de ihmal etmedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN DERS NİTELİĞİNDE GÜZEL BİR FARKINDALIK ETKİNLİĞİ OLDU”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesinde görev yapan eğitim amiri İsmail Ceyran, 'İtfaiye Haftası’nda yapılan farkındalık etkinliklerinin, çocukların bilgilenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Yangınların olmaması için dikkat edilmesi gerekenler ve yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini kendilerine gösterdik. Biraz da görsel veriyoruz ki, küçük ateşlerin çok büyük ateşlere döndüğünü ve söndürmenin zorluğunu görüyorlar. Çocuklara ders niteliğinde güzel bir farkındalık oluyor” dedi. İtfaiyeciliğin yalnızca yangın söndürmekten ibaret olmadığını göstermek istediklerini de belirten Ceyran; doğal afetlere ve kazalara müdahale, hayvan kurtarma gibi birçok alanda görev aldıklarını anlattı. Ceyran, “Hangi durumlarda itfaiyeye ihbar verme konusunda bilgi sahibi oldular. Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi olarak sadece kendi kurumlarımızı değil; devletin tüm kurumlarını, okulları, fabrikaları, işyerlerini bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

BU TÜR ETKİNLİKLER, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi Birim Sorumlusu Kübra Tan, etkinlik öncesi çocukların heyecanla beklediğini belirterek, “Çocuklar çok heyecanlıydılar. İtfaiyeciler, çocuklarımızın gözlerinde süper kahramanlar. ‘Süper kahramanlarımız bizi kurtarmaya geliyor’ diye çok mutluydular” ifadelerini kullandı. 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenlerinden Şilan Dorak, “Çocuklarımızın farkındalık kazanmaları için önemli olan; deneyerek ve yaşayarak öğrenmeleri. Bunun için de polis, itfaiye gibi farklı meslek gruplarının buraya gelip bilgi vermelerinin, çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Özel günlerde ve haftalarda, bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA