18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Tekli: “TEKNOFEST Türkiye’nin geleceğidir”


Bu yıl Adana’da gerçekleştirilen TEKNOFEST’in açılışına katılan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, ‘TEKNOFEST Türkiye’nin gelecek kuşaklarının fikirlerini hayata geçirdiği inanılmaz bir organizasyon’ dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2024 Perşembe 11:26

 Haber Merkezi

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Adana, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, MTOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Orgun, Zeynep Şemsi Aysalar, Bedri Akyüz, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Pınar Özal Kanık’ın da bulunduğu geniş katılım ile kapılarını açtı.

“BÖLGE EKONOMİSİ CANLANDI”

MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Teknofest Adana’nın gençliğin önünü açacak çok önemli bir festival olduğunu ifade ederek, ‘Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaşlığıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST’in bölgemizde düzenlenmesi geleceğimizin teminatı çocuklarımızın içerisindeki girişimci ruhu ortaya çıkarması adına büyük önem taşımaktadır. Bu sadece bir festival olarak değil, Türk gençliğinin geleceğine şekil veren bir gençlik hareketi olarak değerlendirilmeli. Daha festivalin ilk gününde binlerce öğrenci festival alanını doldurarak ufuklarını genişletmişlerdir. Bugün sadece ziyaretçi olarak TEKNOFEST’e katılan gençlerimiz ilerleyen yıllarda muhakkak katılımcı olarak bu platformda yer alacaklardır’ dedi. Başkan Tekli, ‘Festival Adana ve Mersin ekonomisini olumlu anlamda ciddi etkilemiştir. Bugün Adana’daki tüm oteller dolmuş, kafileler Mersin’deki otellere yerleşmişlerdir. Bununla birlikte kent ekonomisinde ciddi hareketlilik gözlemlendi. Mersin ve Adana artık Çukurova havzası olarak birlikte hareket etmek zorundadır. Her iki kentin ekonomisine de ciddi katkılar sağlayan TEKNOFEST’in Mersin’de de gerçekleşmesi en büyük arzumuzdur. Bu anlamda yapılacak her türlü çalışmaya tüm desteğimizi vermeye hazırız’ şeklinde konuştu. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA