18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Mut’ta zeytinyağlı yemek yarışması


Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl 1.’si düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin son gününde, zeytinyağlı yemek yarışması, trap atışı ve çocuk karnavalı düzenlendi.

 

Tarih : 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:10

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz'ün başkanlık yaptığı, Mersin Gastronomi Derneği (Gastromer) Başkanı Erol Kılıç, Tarsus Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Aydın, Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat. Sivas Ahçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan'ın da aralarında bulunduğu jüri üyeleri yarışmaya katılan yemekleri değerlendirdi.

BİRİNCİ SU BÖREĞİ OLDU


Yarışma başlamadan önce Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, "İlçemizin zeytin ve zeytinyağını en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Mısır prensesine götürülen zeytinyağını ben iddia ediyorum Mut’tan götürdü" dedi. Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ise, "Buradaki önceliğimiz lezzet olacak. Lezzeti biz değerlendireceğiz. Yarışmamız yüz puan üzerinden değerlendirilecek" dedi. 40 yarışmacının katıldığı Zeytinyağlı Yemek Yarışması'nda yaptığı su böreğiyle Tülay Aslan birinci oldu. Yarışmada dereceye giren 1. Tülay Arslan, 2. Esra Cansız, 3. Arife Tunç ve 4. Hacer Başbuğ’a ödüllerini Mut Belediye Başkanı Murat Orhan verdi. Festivalde ayrıca şehir stadında çocuk karnavalı düzenlendi. Çocuklar alanda yer alan oyun parklarında gönüllerince eğlendi. (iha)

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA