11:56   TARSUS TSO’DAN GıDA VE TARıM TEKNOLOJILERI ALANıNDA YENI UR-GE ÇALıŞMASı   11:54   19 MAYıS COŞKUSU SPORLA YAŞANACAK   11:52   TARSUS’TAKI ÖNEMLI KAVŞAKLAR BÜYÜKŞEHIR TARAFıNDAN REVIZE EDILIYOR   11:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUKLARı ‘HAYAL DÜNYASı’NıN RENGÂRENK SAHNESINDE BULUŞTURDU   11:48   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ENGELLERI BIRLIKTE AŞACAĞıZ’ MESAJı MERSIN’DEN YÜKSELDI   11:45   MESKİ’DEN SILIFKE’YE TOPLAM 2 MILYAR 255 MILYON TL’LIK YATıRıM   11:42   “ÇIFTÇI ARTıK ÜRETIM DEĞIL, GEÇIM MÜCADELESI VERIYOR”   11:40   MERSIN MARINA DENIZCILIK ŞENLIKLERI ILE SEZONA MERHABA   11:38   TARSUS’TA MAYıS COŞKUSU 4 GÜNLÜK FESTIVALLE YAŞANACAK   11:33   KURBANLıK SATıŞLARı IÇIN TARSUS’TA HAZıRLıKLAR BAŞLADı  
 
   
 
 

Mersin, ekonomideki önceliklerini belirliyor


Mersin Ekonomisi Arama Konferansları düzenlenerek sektörlerin gelecek vizyonu oluşturulacak. Yaşanan güncel mikro sorunların çözümü kadar sektörlerin geleceğe hazırlanmasının da önemli olduğu günümüzde Ticaret Bakanlığı himayesi; MTSO, MEP, AKİB, ÇKA desteği ve kent dinamiklerinin katkısıyla Mersin ekonomisinin geleceğe yönelik öncelikleri belirlenecek.

 

Tarih : 18 Eylül 2024 Çarşamba 13:01

Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı himayesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) koordinesi Mersin Ekonomi Platformu (MEP), Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) işbirliğinde İkinci Türkiye Yüzyılında Mersin Ekonomisi Arama Konferansları hazırlıkları başladı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ev sahipliğinde düzenlenen değerlendirme toplantısına, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Tayfun Kılıç, bakanlık bürokratları, Mersin Ticaret İl Müdürü Ferhat Sümer, MEP Dönem Başkanı Servet Özkaya ile Üyeleri, AKİB Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Okan Şenel ve ÇKA Mersin Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Mesut Özcan katıldı.

ÇÖZÜM VE ÖNERİLER MASAYA YATIRILACAK

Mersin ekonomisinin genel röntgeninin çekilip geleceğe dair yol haritasının belirlenebilmesi adına Ekim ayının ilk yarısında kentteki sektör paydaşları ve bakanlık yetkililerinin katılımıyla sanayi, lojistik, tarım ve turizm ana sektörlerinde arama konferansları düzenlenmesi planlanıyor. Sektörlerin Ticaret Bakanlığı’nın yetkisindeki konular çerçevesinde yaşadığı mikro sorun ve çözüm önerilerinin saptanmasının yanı sıra daha çok kentin gelecekte nerede konumlanacağının belirleneceği ortak akıl toplantıları düzenlenmesi hedefleniyor. Farklı sektörlerin arama konferanslarındaki ortak vizyon konularını ise özellikle kentin geleceğini şekillendirecek olan yeşil ve dijital dönüşüm, küresel iklim değişikliğine uyum, yatırım yeri geliştirmeyle ticareti kolaylaştırma oluşturacak. Arama konferansları sonunda ortaya çıkacak raporlar çerçevesinde Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın katılımıyla sonuç değerlendirme toplantısı düzenlenerek sonuçlar iş dünyası ve kamuoyuyla paylaşılacak. Böylesi geniş kapsamlı bir çalışmanın ilk kez yapılacağını ifade eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bu konuda Mersin’in pilot bir il olabileceğini ve böylece Türkiye’ye rol model bir çalışma sunulabileceğini söyledi. Ticaretin hemen her alanında faaliyet gösteriliyor olması nedeniyle Mersin’in Ticaret Bakanlığı adına çok önemli bir kent olduğunu belirten Tayfun Kılıç ise, oldukça değerli bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, böylesi geniş katılımlı ve sonuç odaklı çalışmalara ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA