23:47   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER ‘4. NERGIS ŞENLIĞI’NE KATıLDı   23:42   AKİB, 2026’YA 1,41 MILYAR DOLARLıK IHRACATLA BAŞLADı   23:40   “MAHALLENIZE, HIZMETLERE SAHIP ÇıKıN”   23:38   MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HACıHALILARPAÇ’ıN IÇME SUYU ALTYAPıSıNı YENILEDI   23:36   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YÜRÜYÜŞ VE BISIKLET YOLLARıNDA MOTORLU TAŞıTLARA GEÇIT VERMIYOR   23:34   YENIŞEHIR’DEN HAYAT KURTARACAK HAMLE AFETLERE KARŞı ’YAŞAM LIMANı’   23:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 29. EMITT FUARI’NDA YERİNİ ALDI   23:30   6 ŞUBAT DEPREMLERİ SONRASI “PSİKOLOJİK İYİLEŞME VE TOPLUMSAL DAYANIŞMA PANELİ”   20:45   BAŞKAN ALI BOLTAÇ, 6 ŞUBAT’ıN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DA DAYANıŞMAYA ORTAK OLDU   20:42   HIRANUR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı  
 
   
 
 

Gramajı düşük altın basan şebekeye operasyon: 8 gözaltı


Mersin polisi merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basıp piyasaya süren şebekeye operasyon yaptı, 8 şüpheli yakalandı.

 

Tarih : 17 Eylül 2024 Salı 11:17

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş milli ziynet altını basan, bunları piyasaya süren şüphelilerin yakalanmasına yönelik planlı çalışma yaptı. Ekiplerin çalışmasında 8 şüpheli ile 14 adres belirlendi. Belirlenen iş yeri ve evlere Özel Harekat Polislerinin desteğiyle geniş çaplı operasyon gerçekleştirildi.

DEVLETİ ZARARA UĞRATIYORLARDI

Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise piyasa değeri yaklaşık 12 milyon TL olan bin 382 adet çeyrek ebatlı Cumhuriyet altını, 9 adet Ata altını,70 adet yarım ebatlı Cumhuriyet altını, 109 adet tam ebatlı Cumhuriyet altını, 1 adet 2,5 ebatlı gremese, 34 adet tam, yarım, çeyrek ve ata altın yapımında kullanılan kalıp, 1 adet hassas terazi, 1 adet mikrometre,1 adet ısıtma makinesi, 2 adet baskı makinesi, 1 adet eritme ocağı 4 adet eritme kotası,3 adet ruhsatsız tabanca ve 141 adet 9x19 mm çapında fişek ile altın ve bunların yapımında kullanılan makinalar ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüphelilerin altın basmaya yetkili kurumların dışında, piyasaya ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basarak haksız kazanç elde ettiği ve adreslerini imalathanelere dönüştürerek kendi ürettikleri kalıplarla sahte milli ziynet altını basarak devleti zarara uğratma suçundan ifadelerinin alınıp adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA