18:58   ŞEHIR TIYATROLARı GENEL SANAT YÖNETMENLERINDEN BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   18:55   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI TARSUS’TA YAPıMı DEVAM EDEN OKULLARDA INCELEMELERDE BULUNDU   18:54   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NDAN ’27 MART DÜNYA TIYATRO GÜNÜ BILDIRISI’   18:52   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM VE YENILEME ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   18:38   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ILÇE GENELINDE YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı DEVAM EDIYOR   18:36   MERSIN’DE YÜZLERCE ÖĞRENCI SU SEFERBERLIĞI IÇIN BULUŞTU   18:34   AKDENIZ’DE BAHAR TEMIZLIĞI   18:31   CıRBıKLAR MAHALLESI’NDE GÜVENLIK ÖNLEMLERI ARTıRıLDı   18:30   İŞ SAĞLıĞı VE GÜVENLIĞI SEMPOZYUMU TARSUS BELEDIYESI MECLIS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTIRILDI   18:27   BAŞKAN TUNCER MAHALLE MUHTARLARıYLA BULUŞTU  
 
   
 
 

Mamure Kalesi kaplumbağaları için çağrı!


Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Mamure Kalesi girişindeki hendeklerde su seviyesinin azalması nedeniyle burada bulunan kaplumbağaların yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, Devlet Su İşleri’nin kale altında oluşan göletlere derhal su vermesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2024 Çarşamba 16:25

TUVALET BİLE YOK!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mamure Kalesi girişindeki hendekte yaşayan ve ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken su kaplumbağalarının suyun azalması nedeniyle ölüm kalım mücadelesi verdiğini belirterek, Devlet Su İşleri’ne (DSİ) çağrıda bulundu. Her yıl yerli ve yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği Mamure Kalesi’nde incelemelerde bulunan Ekmen, kale ve etrafının bakımsız durumunu eleştirdi. Çevredeki esnafların ve ziyarete gelen vatandaşların duruma tepkili olduğunu söyleyen Ekmen, Mamure Kalesi'nde vatandaşlarının gidebileceği bir tuvalet olmadığına da dikkat çekti.

DSİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ

Su kaplumbağaların suyun azalması nedeniyle ölüm kalım mücadelesi verdiğine dikkati çeken, “DSİ kanalından akan su nedeniyle, Mamura Kalesi’nin alt kısmında bir gölet oluşmuş durumda. Bu gölette yüzlerce kaplumbağa var. Burada bulunan vatandaşımızın beyanına göre; bunların en az 5 ayrı çeşit olduğu söyleniyor. Şu anda gördüğünüz gibi suyun kenarı balçığa dönmüş durumda. Su çok kirli! Çünkü DSİ'den gelen akıntı kesilmiş. Kaplumbağalar bataklıkta yaşam mücadelesi veriyor. DSİ'nin bir an önce buraya yeniden su vererek bu kaplumbağaları balçığa, yokluğa, oksijensizliğe mahkûm etmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Ekmen ayrıca Mamure Kalesi’nde müze kartı olmayan Türk vatandaşlarından da 3 Euro yani 110 TL üzerinden giriş ücreti alınmasına tepki gösterdi. Türk vatandaşlarından yabancı turist gibi Euro cinsinden ödeme alınmasının izah edilemez bir durum olduğunu ifade eden Ekmen Kültür Bakanlığı’na bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi çağrısında bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA