11:56   TARSUS TSO’DAN GıDA VE TARıM TEKNOLOJILERI ALANıNDA YENI UR-GE ÇALıŞMASı   11:54   19 MAYıS COŞKUSU SPORLA YAŞANACAK   11:52   TARSUS’TAKI ÖNEMLI KAVŞAKLAR BÜYÜKŞEHIR TARAFıNDAN REVIZE EDILIYOR   11:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUKLARı ‘HAYAL DÜNYASı’NıN RENGÂRENK SAHNESINDE BULUŞTURDU   11:48   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ENGELLERI BIRLIKTE AŞACAĞıZ’ MESAJı MERSIN’DEN YÜKSELDI   11:45   MESKİ’DEN SILIFKE’YE TOPLAM 2 MILYAR 255 MILYON TL’LIK YATıRıM   11:42   “ÇIFTÇI ARTıK ÜRETIM DEĞIL, GEÇIM MÜCADELESI VERIYOR”   11:40   MERSIN MARINA DENIZCILIK ŞENLIKLERI ILE SEZONA MERHABA   11:38   TARSUS’TA MAYıS COŞKUSU 4 GÜNLÜK FESTIVALLE YAŞANACAK   11:33   KURBANLıK SATıŞLARı IÇIN TARSUS’TA HAZıRLıKLAR BAŞLADı  
 
   
 
 

Vali Pehlivan: "16 bin kişi işe yerleştirildi"


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, istihdamı artırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 2024 yılında 547’si engelli olmak üzere yaklaşık 16 bin kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

 

Tarih : 26 Temmuz 2024 Cuma 12:47

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda yaptığı konuşmada istihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler, mesleki eğitime ilişkin hususlar, istihdamı arttırmaya yönelik özel sektör yatırımları, mevcut yatırımların kapasitelerinin artırılması, istihdam kurulu toplantılarında alınan kararların tatbiki ve takibi, saha çalışmaları, iş arayanlarla işverenlerin bir araya getirilmesi, bu bağlamda yakın ilgi, iletişim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayılarında her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

 

40 BİN KİŞİYLE İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesinde 2024 yılının ilk 7 ayında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Pehlivan, “İstihdamı artırmaya yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında, 2024 yılının ilk ayında 11 bin 970 iş yeri ziyaret edilmiş ve danışmanlık kapsamında toplam 40 bin 995 vatandaşımız ile görüşme gerçekleştirilmiştir. Yaklaşık 16 bin kişi işe yerleştirilmiştir. Bu kapsamda 547 engelli kardeşlerimiz de işe yerleştirilmesi sağlanmıştır. 2024 yılında İşbaşı Eğitimi Programları (İEP) kapsamında 206 adet program açılmış, programdan 161 erkek, 243 kadın olmak üzere toplamda 404 kişi faydalanmıştır. Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) kapsamında 32 program açılmış, programdan yararlanan 164 kişi faydalanmıştır. Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında ise 38 adet program açılmış, programdan bin 532 erkek, 4 bin 147 kadın olmak üzere toplam 5 bin 679 kişi faydalanmıştır” dedi. Mersin'in işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim, okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği arttırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak amacıyla yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda ayrıca, kadın istihdamını artırmak ve inşaat sektöründeki işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla geliştirilen 'Kadın İstihdamı Projesi'ne ilişkin sunum yapıldı. Çocuk Koruma Kanunu ve çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, il müdürleri, oda, birlik ve OSB’lerin temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Vali Pehlivan, esnafları ziyaret etti hasbihalde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA