Hızlı Tren Projesi 2027 yılında tamamlanacak


Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren Projesi’nin 2027 yılında Tamamlanacağını açıklayan AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, “Bu tren hattı ile Mersin-Gaziantep arasındaki mesafe, şu anda 6 saat 15 dakika olan süre, 2 saat 15 dakikaya düşecektir. Böylece hem yakıttan hem de zamandan büyük tasarruf sağlanacaktır. Aynı zamanda büyük bir konfor imkanı da sunulacaktır. Bu hatta yıllık 3.1 milyon yolcu ve 37.1 milyon ton yük taşınması hedeflenmektedir. Tren saatte 160 ile 200 km arasında bir hıza ulaşacaktır” dedi.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 12:46

Necdet TAŞ

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu ve Tarsus İlçe Teşkilatıyla birlikte Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren Projesi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Projenin detaylarını ve Mersin’e sağlayacağı faydaları anlatan Aldemir, Mersin ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlayacak bu devasa projenin açılışını 2027 yılında gerçekleştireceklerini ifade ederek, “Bu tren hattı ile Mersin-Gaziantep arasındaki mesafe, şu anda 6 saat 15 dakika olan süre, 2 saat 15 dakikaya düşecektir. Böylece hem yakıttan hem de zamandan büyük tasarruf sağlanacaktır. Aynı zamanda büyük bir konfor imkanı da sunulacaktır. Bu hatta yıllık 3.1 milyon yolcu ve 37.1 milyon ton yük taşınması hedeflenmektedir. Tren saatte 160 ile 200 km arasında bir hıza ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

“TARSUS İÇİN PROJENİN ÖZEL BİR ANLAMI VAR”

Tarsus’un projenin özel bir önem taşıdığını vurgulayan Aldemir, “Buradan İlçe Başkanımız Abdurrahman Altunsucu’ya da teşekkür ediyorum gayretlerinden dolayı. Mevcut tren yolu hattı, kazaların yaşandığı tren istasyonlarından dolayı trafik sıkışıklığına neden olmaktaydı. Yeni hat ile hem trafik rahatlayacak hem de güvenli ve hızlı bir taşıma imkanı sağlanacaktır. Tarsus’ta 3 kilometrelik mesafenin tamamı kapalı olacak ve bu alanda sosyal ve yeşil alanlar oluşturulacaktır. Bu 3 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir alan olacak. Hem yürüyüş yolları hem de ağaçlandırma ve yeşillik olarak Tarsuslu vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Projenin tahmini bitiş tarihi 2028 olarak görünüyor, ancak çok daha kısa bir sürede 2027 yılında tamamlanacak inşallah” dedi. Çukurova Bölgesel Havalimanı ile direkt hızlı tren taşımacılığı da olacağını belirten Aldemir, “Bu sayede mesafeler kısalacak, uzaklar yakın olacaktır. Günübirlik Mersin’imize Gaziantep’ten gelecekler ve bu, kentin tanıtımı için büyük bir fırsat olacaktır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, emeği geçen herkese, teşkilatlarımıza, valimize ve sizlere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı, uğurlu olsun. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun. Teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA