Tarsuslu üreticiyi dolu ve yağış vurdu


Mersin’in Tarsus ilçesinde sağanak ve dolu yağışı tarım arazilerine zarar verdi. İlçede meydana gelen yoğun dolu yağışı nedeniyle Çöplü, Yaramış, Kefeli, Ağzıdelik, Kelahmet, Egemen, Akarsu, Çatalca, Baharlı Mahallelerindeki tarlalar sular altında kaldı. Dolunun vurduğu mahsüller zarar gördü.

 

Tarih : 26 Mayıs 2024 Pazar 13:41

ÜRÜNLER ZARAR GÖRDÜ

Tarsus ilçesine bağlı Çöplü, Yaramış, Kefeli, Ağzıdelik, Kelahmet, Egemen, Akarsu, Çatalca, Baharlı Mahalleleri’nde dakikalarca süren sağanak ve dolu yağışı nedeniyle meyve ağaçları ve karpuz tarlaları zarar gördü. Ürünlerinin zarar gördüğünü belirten Çöplü Mahallesi Muhtarı İrfan Teke, "Mısır ve sebze ekili tarlalarda da ürünler doludan dolayı zarar gördü. Geniş bir bölgede etkili oldu ve şu an için ne kadar alanda etkili olduğu söylemek güç. Tüm üreticilerimize geçmiş olsun” dedi.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Dolu ve sağanak yağışın vurduğu tarım arazilerini çiftçilerle birlikte gezen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz marifetiyle zarar tespit çalışmalarını başlattık. TARSİM yetkililerince ayrıca tespit ve değerlendirme yapılmaktadır. Devletimiz bütün imkanlarıyla çiftçilerimizin yanındadır. En kısa sürede tespit raporları hazırlanacak ve gerekli adımlar atılacaktır. Dolu afetinden tarlaları ve ürünleri zarar gören emektar çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA