ÇAĞRI ÜNEL’E HÜRRİYET, SİNAN ATEŞ’E ADALET!


Mersin Ülkü Ocakları eski Başkanına 10 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Mersin Ülkü Ocakları Çağrı Ünel’in saldırıya uğrarken işlediği cinayetle ilgili yargılama tamamlandı. Mahkeme, Ünel’in 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Duruşmayı takip eden Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, “Çağrı’nın sonunun da Sinan gibi olmasını istemiyoruz. Bu yüzden Çağrı Ünel’e hürriyet, Sinan Ateş’e adalet” dedi. Öte yandan Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi olan MHP lideri Bahçeli’nin danışmanı Mersin eski milletvekili Olcay Kılavuz, 30 Aralık 2022 tarihinden sonra ilk kez konuştu ve cinayetle ilgili hakkındaki iddiaları yalanladı.

 

Tarih : 25 Mayıs 2024 Cumartesi 12:56

Necdet TAŞ

Mersin Ülkü Ocakları eski Başkanı Çağrı Ünel, 15 Mart 2022’de ülkücü olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğramıştı. Ünel, gruba karşı koymaya çalışırken bir kişi hayatını kaybetti. Ünel, kendisine ait ruhsatsız silahla ateş ederek Emrullah Aslan’ın ölümüne neden oldu. Ünel’e saldıran grubun Adana ve Osmaniye’de buluşarak Mersin’e geldiği belirtiliyor. Ünel’in yargılandığı davada karar çıktı. Ünel, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Çağrı Ünel’in Ankara’da öldürülen Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in ekibinden olduğu biliniyor. Ünel’e yapılan saldırının Sinan Ateş suikastinin başlangıcı olarak niteleniyor.

ÇAĞRI ÜNEL’E HÜRRİYET, SİNAN ATEŞ’E ADALET!

Duruşmayı takip eden Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş, “27 aydır tutuklu bulunan Çağrı Ünel’in davasına girdik ve gördük ki Sinan gibi kara toprağın altına girerse Çağrı için adalet mi olacak? 11 kişi tek bir kişinin üzerine saldırmış, avukatları savunmaya geçiyor. Çağrı Ünel’in Sinan Ateş’le aynı kaderi yaşamaması için birlik ve örgütlü olmak zorundayız. Hepsinin çete olduğunu biliyoruz. Deliller elimizde. Sinan Ateş için 1 Temmuz’da Ankara Adliyesi’nden bir arada olalım. Çağrı’nın sonunun da Sinan gibi olmasını istemiyoruz. Bu yüzden Çağrı Ünel’e hürriyet, Sinan Ateş’e adalet” dedi.

MHP’Lİ KILAVUZ İLK KEZ KONUŞTU

Öte yandan Sinan Ateş cinayetinin en çok konuşulan ismi olan MHP lideri Bahçeli'nin danışmanı Mersin eski milletvekili Olcay Kılavuz, 30 Aralık 2022 tarihinden sonra ilk kez konuştu. Halktv.com.tr Özel Haberler Müdürü Seyhan Avşar’a konuşan Kılavuz, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça. Devlet Bahçeli konuşmalarında Sinan Ateş’ten bahsediyor. Biz de herkesten daha çok bu olayın her yönüyle açığa çıkmasını ben isterim. Ben zaten olayın olduğu gün memleketim Niğde’deydim. Olaydan birkaç gün önce de öyle. Herkes ile alakalı iddialar var. Ama gerçeklere bakmak lazım. Bu işin içerisindekilerin Allah belasını versin. Önündekilerin, arkasındakilerin… İşin içinde kim varsa Allah belasını versin. Benim bu işin önünde, arkasında, sağında, solunda, dolayında olmam mümkün değil. Şahsım Olcay Kılavuz olarak söylüyorum. Devletimizin kurumları var. Tüm yönleriyle bakılsın. HTS, baz… Her ne varsa bakılsın. Devletimizin imkanları var” dedi.

TOLGAHAN DEMİRBAŞ İDDİALARINI YALANLADI

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisini kaçıran Tolgahan Demirbaş sizin evinizden çıkmadı mı? Cinayetten sonra sizi aramadı mı? şeklindeki soruya da Kılavuz, “Bunların hepsi yalandan ibaret… Öyle bir şey yok. Suçlu biriyle, suça bulaşmış biriyle temas kurar mısınız? Sinan Ateş için adaletin tecelli etmesini herkesten çok ben isterim. Alnımız ak, başımız dik. Ben kahroluyorum. Ölümden ağır geliyor. Böyle bir olayın içerisinde zerre dahlim olsa ben kafama sıkar kendimi öldürürüm” ifadelerini kullandı. Dosya kapsamında şüpheli olduğuma dair bir bilgim yok. İfadeye çağırılırsam seve seve giderim. Devlet Bahçeli Bey’de bana yönelik bir saldırı olduğunu biliyor. Bugüne kadar açıklama yapmadım. Kurumsal kimliğimden kaynaklı. Ölüp ölüp diriliyorum. Sinan Ateş’e suikast yapıldı, bana da itibar suikasti yapılıyor. Beni de böyle öldürüyorlar” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA