Dijital Oyun Yarışması sona erdi


Dijital Oyun Yarışması Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisinde yapıldı. Üçüncüsü düzenlenen yarışma finaline, ortaokul seviyesinden 10 takım, lise seviyesinden 10 takım olmak üzere toplam 20 takım katıldı. Ortaokul düzeyinde dereceye giren okullar: Birinci Toroslar Kızılbağ Ortaokulu, İkinci Aydıncık Ortaokulu ve Üçüncü Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi… Lise düzeyinde dereceye giren okullar ise, Birinci Tarsus Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi, İkinci Toroslar Çağdaşkent Anadolu Lisesi ve Üçüncü Mezitli İçel Anadolu Lisesi…

 

Tarih : 24 Mayıs 2024 Cuma 16:48

Haber Merkezi

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Mersin Üniversitesi Gençlik Akademisinde düzenlenen Dijital Oyun Yarışması Finaline katıldı. Programa Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Eğitim Fakültesi Dekanı Mutlu Nisa Ünaldı Coran ve Gençlik Akademisi Müdürü Gülsüm Gök de katılım sağladı. Dijital Oyun Yarışması, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı, belirledikleri kodlama araçlarını kullanarak programlayacakları ve PC, dizüstü bilgisayar, cep telefonu veya tablet gibi dijital ortamlarda çalışabilecek oyunları içermektedir. Üçüncüsü düzenlenen yarışma finaline, ortaokul seviyesinden 10 takım, lise seviyesinden 10 takım olmak üzere toplam 20 takım katıldı. Ortaokul düzeyinde dereceye giren okullar: Birinci Toroslar Kızılbağ Ortaokulu, İkinci Aydıncık Ortaokulu ve Üçüncü Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi… Lise düzeyinde dereceye giren okullar ise, Birinci Tarsus Zühtü Günaştı Anadolu Lisesi, İkinci Toroslar Çağdaşkent Anadolu Lisesi ve Üçüncü Mezitli İçel Anadolu Lisesi…

“İÇERİK, DİJİTAL PAZARLAMANIN ATOM PARÇACIĞIDIR”

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yarışma finalinde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Her bilginin dijital bir yansıması vardır.” diyor Edward Fredkin. Hızla değişen, gelişen ve küreselleşen dünyada bütün sektörlerin, her türlü bilginin dijital yansımalarını biraz merak, biraz da ibretle izliyoruz. Dijital çağın gerisinde kalmadan zamanın ruhunu yakalamak, dijital gelişmeleri ahlakın, toplumun ve dünyanın menfaatleri doğrultusunda gençlerimize sunabilmek vazifesi geleceğin inşasında hayati öneme sahiptir. Mesele sadece dijital dünyanın her alanda içinde olma meselesi değildir; dijital dünyayı yapan, yöneten, pazarlayan ve hepsinden önemlisi bunları yaparken “Dijital dünyada insan kalabilmek” tir asıl mesele. İçerik, dijital pazarlamanın atom parçacığıdır. Dünyada son dönemlerde hızla büyüyen dijital pazarlama sektöründe yer alabilmemiz; ne kadar içerik ürettiğimize, her türlü bilgi ve becerilerimizi ne kadar kodlara dökebildiğimize bağlıdır. Bu bağlamda gençlerimizin “Dijital Okur-Yazarlık” ve kod yazma konusunda istekli ve kabiliyetli olmaları bizlere umut ışığı oluyor. Sevgili gençler, bu alanda kendinizi bu derece yetiştirmiş olmanızdan dolayı sizlerle gurur duyuyorum. Çağımızın iklimsel, dijital ve biyolojik tehditlerinin konuşulduğu dijitalleşen ve hızla küreselleşen dünyada düzenlenen bu tür yarışma ve etkinlikleri çok anlamlı buluyorum. Sevgili gençler, dijital dünyadan ve teknolojiden uzak olmayacağız. Bilakis dijital dünyanın tam da merkezinde olmalıyız. Ancak bunu bir teknoloji bağımlılığına dönüştürmeden başarmalıyız. Sizler millî şuur ve vatan sevgisini dijital potada eriten,  gelişen ve büyüyen Türkiye’nin teknoloji kahramanlarısınız. Köklü geçmişimize yakışan güçlü gelecek ülkümüzün, zamanın ruhunu yakalayan, teknolojik ve dijital fetihlerimizin Fatihlerisiniz.” dedi.

Durmuş, programın sonunda Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerine, öğrencilerimizi bu alanda her zaman destekleyen iş insanı Mehmet Ecevit beyefendiye teşekkür etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA