CHP’den ‘Büyük Emekli Mitingi’ çağrısı!


CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür düzenlediği basın toplantısı ile toplumun tüm kesimlerini 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda yapılacak olan ‘Büyük Emekli Mitingi’ne davet etti. Ömür yaptığı açıklamada, “Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan meydanına bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:51

Necdet TAŞ

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, düzenlediği basın toplantısı ile toplumun tüm emekçilerini 26 Mayıs Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek olan ‘Emekli Mitingi’ne davet etti. Parti İl Örgütü binasında düzenlenen basın toplantısında mevcut iktidarın emeklileri açlık ve sefalete mahkum ettiğini vurgulayan Ömür, “Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla karşınızdayız. Derinleşen ekonomik krizin faturasını emekliye, emekçiye, işçiye, memura, ücretliye, esnafa, öğrenciye yani topyekûn vatandaşlarımıza ödetmeye niyetlenen Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çözüm değil kriz üreten siyasetine dur demek için alanlardayız” dedi.

“EMEKLİLER YOKLUK İÇİNDE”

 AKP iktidarının, enflasyon yükselirken eriyen maaşları görmezden geldiğini, milyonlarca kişiyi ‘insanca yaşam’ yerine ‘sefalet koşullarında yaşam’a mahkûm ettiğini ve ‘bu büyük adaletsizliğe son verin’ demek için meydanlarda olacaklarını dile getiren Ömür, “5 bin liralık dul-yetim aylığıyla geçinmeye çalışırken ev kirası 10 bin liraya çıkan Hülya teyzenin hakkını aramak için, ‘Açım, aç’ diyen emeklilerimizin isyanını dile getirmek için, sefalete mahkûm edilen emeklilerimizin adalet ve insanca yaşam taleplerini dile getirmek için, arkasında borç listesi bırakarak intihar eden emekli Hasan Amca için buradayız” diye konuştu. İktidarın 2024 yılı başında adeta büyük bir nimetmiş gibi en düşük emekli aylığını 10 bin TL’ye tamamladıklarını anımsatan Ömür, ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin dedikleri ile yaptıkları örtüşmeyince 10 bin lira aylıkla hayata tutunmaya çalışan milyonlarca emekli için yoksulluğu bile artık lüks hale getirdiklerini söyledi. Ömür, en düşük emekli aylığının, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridiğini ve Mayıs ayı enflasyonu geldiğinde daha da eriyeceğini belirterek, aylıkları günden güne buharlaşan emeklilerin 100 gram dahi et alamayıp, pazar-manav tezgâhlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiklerini kaydetti.

“DERİN BİR HAYAT PAHALILIĞI VAR”

 Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emeklilerin hali hazırda olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduklarını sözlerine ekleyen CHP Mersin İl Başkanı Ömür, “Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir! Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacağız” ifadelerini kullandı. CHP Genel Merkezi önderliğinde düzenlenecek mitingte ‘Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor’ diyeceklerini aktaran Ömür şunları söyledi: “En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, ‘kazandık’ diyeceğiz. Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara’da Tandoğan Meydanı’na bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA