Gültak; “Manipülasyon yapmak yerine hizmet yapın”


Akdeniz Belediyesi’nin eski Başkanı Mustafa Gültak, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Akdeniz Belediye Eş Başkanları’nın, kendisi ve yönetimi hakkındaki açıklamalarına sert yanıt verdi. Gültak, “20 yıllık süreçte hiçbir hizmet görmemiş olan Akdeniz ilçesini devraldık. Belediyenin borcu 212 milyon TL idi, bu borç belediyenin yıllık bütçesinin yüzde 125’ine denk geliyordu. Ancak mevcut yönetim, belediyeyi 652 milyon TL gibi bir borçla devraldığını söylüyor. Bugünkü belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu göz önüne alındığında, bu borç yıllık gelirin yüzde 46’sına denk geliyor. Oransal bazda borç neredeyse 3’te 2 oranında azalmıştır” dedi.

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 11:29

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi’nin eski Başkanı Mustafa Gültak, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ve Akdeniz Belediyesi Eş Başkanlarının kendisine yönelik iddialara yanıt verdi. Gültak, mevcut yönetimin belediyeyi ağır bir borç yükü altında aldığını ve beş yıllık görev süresinde hiçbir hizmetin hayata geçirilmediğini iddia ettiğini söyledi. Ancak, 2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ve ekibiyle büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Gültak, "20 yıllık süreçte hiçbir hizmet görmemiş olan Akdeniz ilçesini devraldık. Belediyenin borcu 212 milyon TL idi, bu borç belediyenin yıllık bütçesinin yüzde 125’ine denk geliyordu. Ancak mevcut yönetim, belediyeyi 652 milyon TL gibi bir borçla devraldığını söylüyor. Bugünkü belediyenin yıllık bütçesinin yaklaşık 1.5 milyar TL olduğu göz önüne alındığında, bu borç yıllık gelirin yüzde 46’sına denk geliyor. Oransal bazda borç neredeyse 3’te 2 oranında azalmıştır” dedi.

“AKDENİZ TARİHİNİN GÖRDÜĞÜ EN BÜYÜK PROJELER HAYATA GEÇMİŞTİR”

Gültak, dönemlerinde belediyenin hiçbir gayrimenkulünün satılmadığını vurgulayarak, "Kültürden sanata, kadından gence, TOKİ projelerinden spor yatırımlarına kadar Akdeniz tarihinin gördüğü en büyük projeler ve hizmetler bu şartlarda hayata geçmiştir," ifadesini kullandı. Ayrıca, TEDAŞ Binası olarak bilinen eski Akdeniz Belediye Binası'nın yüzde 55’inin önceki dönemde borç karşılığında satıldığını, ancak Enerji Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bu borcun ödenerek binanın yeniden belediyeye kazandırıldığını belirtti. Gültak, dönemlerinde yapılan projelerin asılsız açıklamalarla göz ardı edilmeye çalışıldığını söyleyerek, "Meclis çoğunluğu ve Denetim Komisyonu çoğunluğu kendilerinde olmasına rağmen usulsüz bir durum söz konusu olsaydı yasal haklarını kullanarak savcılığa suç duyurusunda bulunabilirlerdi. Ancak, yalan ve iftiralarla şahsımı ve bürokratlarımı karalamayı tercih ettiler. Mevcut yönetim artık manipülasyon yapmayı bırakıp hizmete odaklanmalıdır" dedi. Son olarak, Gültak, beş yıllık hizmet dönemlerinde iki kez Sayıştay denetimi ve bir kez de İçişleri Bakanlığı denetimi geçirdiklerini, tüm hesaplarının şeffaf bir şekilde denetlendiğini ve bu denetimlerde hiçbir sorun yaşanmadığını ifade etti. Gültak, "Mersin’de hiçbir belediye ve kamu kurumu bu kadar denetimden geçmemiştir" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA