Mersin Modeli Türkiye’ye örnek olacak!


Sektörlerin personel bulamamasının yalnız Mersin değil tüm Türkiye’nin sorunu olduğunu kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bu sorunun çözümü için başlattıkları çalışmayla başarı hikayelerine imza atılmasıyla birlikte, bu alanda geliştirilecek Mersin Modeli’nin Türkiye’ye örnek olabileceğini söyledi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2024 Cumartesi 15:49

Haber Merkezi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde meslek liselerinin cazibesini artırma, iş dünyasıyla mezun teknikerlerin buluşturulması, iş dünyasının talep ettiği niteliklere uygun eğitim programları geliştirilmesi adına başlatılan çalışma meslek liselerinin il zümre başkanlarıyla paylaşıldı. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi de zümre başkanlarını yalnız bırakmadı. Moderatörlüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Koordinatörü Mehmet Kamil Toksoy’un yaptığı toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, sözlerine süreci özetleyerek başladı.

“ÜLKE SORUNU”

 Bunun bir ülke sorunu olduğunu, konuyu TOBB’a da taşıdıklarını, son dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da önemini vurguladığını kaydeden Çakır, şunları söyledi: “Sektörlerin hemen tümünün tekniker, teknisyen ihtiyacı var. Her yıl meslek liselerimizden de onlarca çocuğumuz mezun oluyor ama bu mezunların büyük bölümü kendi alanlarının dışında işler yapıyor. Ya da çalışamıyor. Burada başlattığımız çalışma o kadar kritik ve önemli ki aslında bir milli mücadele. En önemli kaynağımız olan çocuklarımızın geleceği. Bu çocuklara iş ve aş verebilmeliyiz. Hem kendi ülkemizde kalmalarını sağlamalı hem de yaşlanan sektörleri gençleştirmeliyiz. Sanayide, tarımda, birçok sektörde çalışanların yaş ortalaması 56-57’yken gençler dışarıda işsiz. İş bulamıyor ve yurtdışına gitmek istiyorlar. Bu gençleri sektörlere kazandırmak için yola çıktık. Bu noktada zümre başkanlarımıza da çok önemli görevler düşüyor. Gençlerin motivasyonunu iyi sağlamalıyız.”

“ÇALIŞMALARI OKULA TAŞIDIK”

Konuyla ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğüyle birlikte bugüne kadar güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Çakır, bu çalışmalar kapsamında bir de çalıştay düzenlendiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü’nün dahi bu çalıştayın soncunu beklediğini söyledi. “Ülkenin bu sorununu hep birlikte çözmeliyiz” diyen Çakır, oluşturulacak başarı hikayeleriyle ortaya bir Mersin modeli koyabileceklerini ve bu modelin de tüm ülkeye örnek olabileceğini ifade etti.  Meslek okullarının geçmişteki nitelikli yapısını hatırlatarak, bugün Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sahibi birçok sanayicinin bu okullardan mezun olduğunu kaydeden Çakır, bugün de yine meslek okullarının marka değerini artırmak, daha çok gencin bu okulları tercih etmesi için birlikte çalışmak gerektiğini vurguladı. “MTSO olarak sizlerle birlikte çalışacağız. Bu konuda biz de varız, hedefe birlikte yürümeliyiz” ifadelerini kullanan Çakır, sözlerini, “Sizden de destek bekliyoruz” diye tamamladı.  Çalışmaları ortaokullara taşıdıklarını bildiren Şube Müdürü Cuma İvrendi de veli toplantılarına İŞKUR meslek danışmanlarıyla birlikte katılıp velilere çocuklarının neden meslek liselerini seçmesi gerektiği konusunda bilgilendirme yaptıklarını söyledi. Rehber öğretmenlerle de çalıştıklarını bildiren İvrendi, “Geleceğimizin mesleki eğitimde olduğunu anlatabilmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Toplantı, Koordinatör Mehmet Kamil Toksoy’un bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında zümre başkanlarına detaylı bilgi aktarmasıyla son buldu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA